Bucurestiul ocupa locul 64 in topul celor mai vizitate 100 de orase din lume de catre turisti straini, cu 2,43 milioane de vizitatori in 2012, in crestere cu 3,7% fata de 2011. Desi mult in urma capitalelor vecine, Budapesta (27) si Sofia (30), Bucurestiul depaseste destinatii precum Bruxelles sau Lisabona, se arata in datele Euromonitor International.

Topul analizeaza in fiecare numarul de turisti straini din cele mai vizitate 100 de orase din lume.Cifrele de anul acesta arata ca 2012 a fost unul mai bun decat 2011, datorita evolutiei economice pozitive, iar cele 100 de orase au inregistrat o crestere de 6,6% in ceea ce priveste sosirile internationale, peste media globala de 4,2%.

Bucurestiul se plaseaza anul acesta pe locul 64, in scadere fata de locul 56 ocupat in anul 2011, insa cu un plus de 3,7% la numarul de turisti straini. In 2011, capitala Romaniei era vizitata de 2,35 milioane de calatori straini.

Mai mult, Bucurestiul depaseste destinatii turistice cunoscute, precum Punta Cana, Nisa, Abu Dhabi, Rio de Janeiro, Florenta sau Washington DC.

In acelasi timp, Budapesta a fost vizitata de 4,82 milioane de turisti, iar Sofia a atras peste 4,1 milioane de vizitatori straini.

In top 10, sase orase sunt din Asia, demonstrand astfel importanta regiunii in turismul international. Per total, 32 dintre cele 100 de destinatii sunt din Regiunea Asia-Pacific, in timp ce Europa de Vest se afla pe locul al doilea, cu 20 de orase in top 100.

Cel mai vizitat oras in 2012 a fost Hong Kong, care a inregistrat 23,7 milioane de turisti straini, urmat de Singapore (21,34 milioane), Bankok (15,8 milioane), Londra (15,46 milioane) si Macao (13,36 milioane.)

Hong Kong

Hong Kong si Singapore si-au mentinut locurile fruntase si in 2012 datorita Chinei, care a reprezentat piata cu cea mai mare crestere. Astfel, sosirile din China in Hong Kong au crescut cu 11,1% in 2012 si au reprezentat 63,5% din totalul vizitatorilor straini. In acelasi timp, China este cea de-a treia piata ca importanta pentru Singapore, generand 9,6% din sosirile internationale. Singapore se bazeaza in special pe turistii din Malaezia si Indonezia, care reprezinta impreuna peste jumatate din numarul total din sosirile internationale.

Topul 10 al celor mai vizitate destinatii este intregit de Kuala Lumpur, Shenzhen, New York, Antalya si Paris.

Sursa foto: www.ampt.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri