Turistii care vor alege sa isi petreaca vacantele in Dubai vor plati o taxa pe camera, care va fi aplicata de la finalul lunii martie, cu scopul de a contribui la finantarea proiectelor pentru conventia World Expo 2020.

Taxa va fi achitata de toti turistii care se vor caza in hoteluri, hoteluri-apartamente, pensiuni sau case de vacanta incepand cu data de 31 martie.

Cuantumul care va fi platit de clienti variaza intre 1,4 euro si 4 euro pe noapte, pe camera, in functie de tipul unitatii de cazare, la care se adauga o taxa de pana la 27,7 euro pe saptamana, scrie Telegraph.

Noua taxa va ajuta la obtinerea finantarii pentru proiectele derulate cu ocazia Expo 2020, precum si la promovarea turismului din Dubai.

Numarul turistilor care aleg Dubai este asteptat sa creasca la 20 milioane pe an pana in 2020, ceea ce ar inseamna o dublare fata de 2012.

Costurile pentru gazduirea Expo 2020 sunt estimate la 8,7 miliarde de dolari.

Sursa foto: Panorama Dubai, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri