Mohammad Murad, proprietarul hotelurilor Phoenicia, a infiintat o companie aeriana, a cumparat deja un avion Boeing si a comandat inca trei, urmand sa transporte turisti din tara si strainatate pe litoral si sa inchirieze aeronave catre agentiile de turism.

"Am infiintat compania pentru ca am simtit nevoia de a face un produs complet. Daca ai hotelul si transportul inseamna ca un astfel de pachet este cel mai convenabil pentru un turist, care nu mai cumpara pe bucati. Cei care asigura managementul firmei sunt oameni profesionisti, care au lucrat in domeniu", a declarat Murad.

El a spus ca firma va avea patru avioane pana in decembrie, iar primul dintre ele deja a sosit si este la Romaero, la verificare. Avionul este un Boeing 737 cu 148 de locuri si este cumparat in leasing. Celelalte trei vor fi achizitionate tot in leasing si sunt de acelasi tip. Aernoavele sunt achizitionate din strainatate, scrie Mediafax.

"La inceput, in acest an, incepand cu luna mai, le vom folosi doar pentru curse interne, pe rute precum Timisoara-Constanta, Cluj-Constanta si Iasi-Constanta, pentru a aduce turistii nostri pe litoral. In afara de cursele noastre, vom inchiria avioane catre agentiile de turism care opereaza chartere", a spus Murad.

El a adaugat ca de anul viitor va incerca sa opereze zboruri interne regulate si curse in afara tarii, pentru a aduce turisti straini pe litoral. "Am calculat si pretul dus-intors al unei calatorii de la Timisoara, Iasi, Cluj sau Oradea pana la Constanta va fi sub 99 de euro. Fiind la inceput, este posibil sa suportam cu firma de turism o parte din costul biletului pentru clienti. Am constatat ca multi turisti din tara nu vin la mare pentru ca aloca foarte mult timp pe transport si ajung foarte greu, din cauza drumurilor proaste. Ca sa nu simta lipsa masinilor proprii, celor care vor veni cu avionul le vom pune la dispozitie, din acest an, cu 25 de euro pe zi, masini cu care sa poata calatori cat stau la mare", a mai spus omul de afaceri.

Murad are la mare 3.500 de locuri de cazare in mai multe hoteluri in Navodari, Mamaia, Jupiter, Olimp si Neptun. Omul de afaceri este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Romania, avand mai multe hoteluri in Bucuresti si la mare. Pe langa lantul hotelier Phoenicia, Murad mai detine lantul de restaurante Spring Time si fabrica de conserve Mandy si are investitii in domeniul imobiliar.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri