Lufthansa Group, din care fac parte operatorul aerian elvetian Swiss, compania germana low-cost Germanwings si operatorul aerian austriac Austrian Airlines, se asteapta anul acesta la o crestere a numarului de pasageri la 1,5 milioane, in si dinspre Romania, de la 1,37 milioane anul trecut.

"Cu o cota de 27,2%, Grupul Lufthansa continua sa fie cel mai popular grup de companii aeriane internationale prezent in Romania. In 2013, Grupul Lufthansa a transportat 1.378.636 pasageri pe rutele dintre Romania si hub-urile sale din Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Zurich si Viena, acest total reprezentand o crestere de 1,85% in raport cu anul 2012", a declarat Antonio Tassone, general manager pentru Romania si Moldova.

Anul trecut, Lufthansa German Airlines si-a marit gradul de incarcare al zborurilor din si inspre Romania. Aeronavele au avut un grad de ocupare de 75,5%, ceea ce reprezinta o crestere de 2,8% fata de anul precedent.

Alaturi de companiile aeriene din Grup - Germanwings, SWISS si Austrian Airlines –, Lufthansa desfasoara operatiuni in cinci orase din Romania: Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Iasi si Cluj.

Companiile partenere Lufthansa Group opereaza 97 de zboruri directe saptamanale din Romania catre hub-urile Grupului din Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Zurich si Viena.

Anul trecut, Lufthansa a marit frecventa zborurilor din Sibiu catre Munchen la doua pe zi, schimbare care va fi pastrata si in programul de vara. De asemenea, compania a suplimentat zborurile pe rutele Timisoara-Munchen si Bucuresti-Viena. Alocarea unor aeronave mai mari pentru zboruri catre toate destinatiile se reflecta in cresterea cu 12% a capacitatii in cazul zborurilor operate de Lufthansa si cu 14% in cazul celor operate de Austrian Airlines.

Zborurile intre Romania si Germania sunt echipate cu noua cabina europeana Lufthansa, cu fotolii de piele atat pentru pasagerii Business Class, cat si pentru cei care calatoresc la Economy Class.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri