Cererile pentru circuite turistice din Malaysia au scazut puternic, potrivit datelor unui important operator de turnism din China, in timp ce o alta companie chineza a decis anularea rezervarilor la zborurile companiei Malaysia Airlines, dupa disparitia avionului Boeing 777, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

Astfel, China International Travel Service, o companie de stat, a anuntat un "declin considerabil" al rezervarilor pentru circuite turistice in Malaysia, a declarat un reprezentant al operatorului, citat de cotidianul oficial China Daily.
La randul sau, China Youth Travel, o agentie fondata de Liga tinerilor din Partidul Comunist chinez, a decis suspendarea rezervarilor de bilete la compania Malaysia Airlines si transferarea rezervarilor deja facute la alte companii, adauga cotidianul China Daily.
"Avand in vedere ca Malaysia Airlines a fost implicata recent intr-o serie de incidente, iar turistii chinezi sunt ingrijorati in legatura cu rezultatele companiei privind siguranta, trebuie sa dam dovada de responsabilitate pentru protectia cetatenilor nostri", a precizat compania intr-un comunicat.
Disparitia avionului Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines, in urma cu trei saptamani, cu 153 de pasageri chinezi la bord, continue sa provoace emotie pe retelele sociale din China, unde atat compania, cat si autoritatile malaysiene au fost criticate vehement pentru gestionarea cazului.
Pe de alta parte, un zbor al Malaysia Airlines, care a decolat de la Kuala Lumpur cu destinatia Seul, a fost nevoit sa aterizeze luni la Hong Kong din cauza unor probleme aparute la circuitele electrice, ceea ce a reprezentat o noua lovitura pentru imaginea companiei in randul opiniei publice din China.
In plus, 77,7 a suta dintre persoanele intervievate intr-un sondaj realizat pe Internet au afirmat ca disparitia zborului MH370 le-ar putea descuraja sa mai viziteze Malaysia.
Sondajul a fost realizat in randul a 59.582 de persoane, iar rezultatele au fost publicate de site-ul de stiri Sina.com.
Fluxul de turisti chinezi spre Malaysia a crescut cu 15 la suta anul trecut, ajungand la 1,8 milioane. China este cea de-a treia tara de origine pentru turistii chinezi care viziteaza Malaysia, dupa Singapore si Indonezia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri