O parcare cu sapte etaje si cu aproape 400 de locuri va fi construita in centrul statiunii Mamaia, iar lucarile au inceput vineri si ar urma sa se incheie anul viitor, valoarea investitiei fiind de circa trei milioane de euro, din fonduri europene.

Primarul Radu Mazare a declarat la inceperea lucrarilor, ca vor fi realizate 400 de locuri de parcare pentru turisti, iar parcarea va fi gratuita pentru o perioada de cel putin cinci anim scrie Mediafax.

"Incepem astazi o alta lucrare de amploare in statiunea Mamaia. Discutam despre o parcare supraetajata de P+7, construita cu fonduri europene, in valoare de aproximativ trei milioane de euro. Vor fi realizate aproximatie 400 de noi locuri de parcare. Durata de executie este de 14 luni, in cazul in care nu trece si initiativa legislativa prin care sa putem permite si lucrul pe timpul sezonului. Ca atare, daca nu trece aceasta initiativa legislativa, ea va fi gata undeva in timpul sezonului din anul urmator. Daca trece initiativa legislativa, va fi gata in zece luni, ceea ce inseamna ca la anul pe vremea asta avem parcarea ridicata si functionala. Parcarea va fi pentru turisti, gratuita. Cel putin cinci ani este gratuita, dupa care o sa mai vedem, in functie de cum evolueaza statiunea", a spus Radu Mazare.

El a spus ca in cazul proiectelor cu fonduri europene se poate lucra doar atunci cand iti permite legea, desi si-ar fi dorit sa se lucreze non-stop.

"Asta e pe fonduri europene, daca legea nu-si permite sa lucrezi, tu nu ai cum sa facturezi, o sa vina si o sa spuna ca tu ai facturat in luna iunie, dar nu aveai voie sa lucrezi in luna iuni, pe lege. Daca ma intrebati pe mine, lucrurile trebuie sa se miste, de ce sa fac o parcare in doi ani cand pot sa o fac intr-un an, inchisa, imprejmuita, nu deranjeaza pe nimeni", a sustinut primarul Constantei.

Mazare a mai spus ca, pe langa aceasta investitie, in Mamaia vor mai fi facute alte 1.400 de locuri de parcare.

"In acelasi timp, in statiunea Mamaia se mai realizeaza, odata cu faleza, inca o mie de locuri de parcare pe faleza de promenada si langa, unde este si banda de biciclete, si mai incepem sa lucram la inca aproximativ 400 de locuri de parcare in alte diverse zone din statiunea Mamaia", a mentionat Radu Mazare.

Parcarea va fi realizata in zona Cazino-Albatros, va avea o capacitate de 394 de locuri si regim de inaltime P+7E+T, fiind prevazuta cu sistem de monitorizare a locurilor libere de parcare prin senzori dispusi in dreptul intrarii si iesirii din parcare, cu afisaj pe o tableta electronica pozitionata deasupra intrarii. Circulatia autoturismelor pe verticala se va face prin intermediul unei rampe drepte cu sens dublu, iar circulatia pietonala pe verticala se va face pe trei scari amplasate fiecare pe colturile cladirii si a doua lifturi.

Constructorul parcarii este firma ABC Val din Constanta.

Firma ABC Val este cea care lucreaza acum la reabilitarea falezei din Mamaia, contractul, castigat in 2013, fiind de 44.262.672 de lei fara TVA. Contractul a fost atribuit prin licitatie asocierii de firme SC ABC Val SRL Constanta, SC Mobitom SRL Constanta, SC UTI Grup SA Bucuresti, in care lider de asociere este SC ABC Val SRL. Sumele au fost alocate din fonduri europene prin POR.

De asemenea, ABC Val SRL este lider in asocierea de firme SC Antepriza Constructii Montaj Bucuresti, SC Compania Romprest Service SA, care deruleaza lucrarile pentru reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanta, valoarea contractului fiind de 29.543.222 de lei fara TVA, tot prin POR.

Firma se ocupa si de reabilitarea falezei din Constanta si a realizat parcarea supraetajata din zona Spitalului Judetean Constanta, ambele proiecte fiind tot cu fonduri europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri