Germania, la 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului si reunificarea tarii, bate recorduri dupa recorduri si ajunge a doua cea mai vizitata tara de catre europeni, dupa Spania, cu peste 70 de milioane de innoptari ale ospetilor de peste granite in 2013. Chiar daca la noi este inca criza, tot mai multi romani aleg sa calatoreasca in Germania, multi in interes de afaceri, asa cum se stie, insa si mai multi in vacante.

„In ultimii 20 de ani, innoptarile turistilor straini in Germania s-au dublat. De cand se inregistreaza incoming-ul, incepand din anul 1993, s-au inregistrat in total 37,2 milioane de innoptari suplimentare din strainatate, dintre care 12,8 milioane in Landurile Federale Noi. In 2013 destinatia de vacanta Germania se prezinta in cea mai buna forma si depaseste maximul istoric de 70 de milioane de innoptari ale turistilor straini, un plus de 4,5 procente comparativ cu anul trecut. Dupa reunificare, infrastructura turistica a fost dezvoltata si optimizata continuu, atat in vestul cat si in estul Germaniei”, a declarat Petra Hedorfer, Presedintele Consiliului de Administratie al Organizatiei Germane pentru Turism (DZT).

Astfel, potrivit celor mai recente date IPK International, Germania s-a aflat anul trecut pe locul al doilea in topul destinatiilor de calatorie preferate de europeni. In fruntea topului s-a clasat Spania cu 51,2 milioane de calatorii, urmata de Germania (47,8 milioane de calatorii) si Franta (37 milioane de calatorii).

Incoming-ul Germaniei a inregistrat in 2013 o crestere absoluta de 3,1 milioane de innoptari, din care peste jumatate a fost generata de sase piete, respectiv Marea Britanie, Rusia, Elvetia, Tarile Arabe din zona Golfului, Polonia si China.

Cel mai apreciat tip de calatorii de catre calatorii europeni au fost concediile. In total, anul trecut, turistii europeni au intreprins 26,1 milioane de concedii in Germania, inregistrandu-se cresteri atat in zona concediilor de scurta durata, cat si a celor de lunga durata.

Sute de mii de romani viziteaza Germania

Germania, prin posibilitatile variate pe care le pune la dispozitie pentru petrecerea vacantei, a devenit una dintre alegerile preferate de catre turistii romani. Fie ca aleg Germania pentru turismul cultural sau pentru relaxare, tot mai multi romani se bucura de istoria bogata si de serviciile acestei tari.

Astfel, in 2013 s-a inregistrat un numar de 583.000 de calatorii ale romanilor in Germania si un numar de 637.882 de innoptari, cu 14,6% mai mult decat in 2012. Aceasta destinatie se claseaza pe locul al doilea in preferintele de calatorie ale romanilor, dupa Ungaria, dar inaintea Bulgariei.

Mai mult, in anii de criza puternica in Romania (2008-2013) numarul innoptarilor cetatenilor romani in Germania a crescut cu 72,4%.

2 din 5 romani merg in Germania pentru vacante

Mare parte dintre romanii care merg in Germania (40%) aleg acest loc ca destinatie de vacanta, in timp ce altii merg la vizite la familii si prieteni (31%) sau in interes de business (29%).

Intre cele mai populare regiuni din Germania alese de turistii romani se afla: Bayern, Baden-Württemberg, Hessen, Nordrhein-Westfalen si Berlin. In ceea ce priveste cele mai vizitate orase germane in top se claseaza Berlin, Munchen si Frankfurt.

O cercetare realizata asupra sumei cheltuite de catre romani intr-o vacanta in Germania arata ca acestia platesc, in medie, 558 de euro/calatorie, cu 15% mai putin decat in 2012, ceea ce inseamna o medie de 65 de euro pe zi. In total, in 2013, romanii au lasat in Germania 300 milioane de euro.

Turistii prefera circuitele din Germania si vizitele in orasele mari, iar in aceste locuri mare parte dintre romani aleg sa ajunga cu masina personala (64%), in timp ce doar 23% prefera cursele cu avionul si 11% cu autocarul.

Cum atrage Germania vizitatori straini

Din numarul total al calatoriilior efectuate de turistii straini in germania, o mare parte au scop cultural (14,5 milioane de calatorii), interesul acestora indreptandu-se catre centrele istorice germane, arhitectura, palate, cetati, biserici si manastiri, iar loc fruntas il ocupa cele 38 de edificii aflate in patrimoniul UNESCO.

Cologne Cathedral

Germanii se asteapta ca si in acest an numarul turistilor straini sa creasca cu cateva procente, in contextul celebrarii jubileului de la caderea Zidului Berlinului si reunificarea Germaniei, evenimente care vor atrage o serie de manifestari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri