Radu Mazare, primarul Constantei, a inspectat, vineri, lucrarile din Mamaia si a avertizat ca nu toate vor fi gata pana la 1 Mai. Mazare a adaugat ca ar vrea prelungirea termenului pentru efectuarea de lucrari pe litoral dupa 15 mai, cand incepe sezonul estitval si de cand legea le interzice.

Primarul Radu Mazare a inspectat, vineri, lucrarile din Mamaia, sustinand ca nu toate vor fi gata pana la 1 Mai, edilul adaugand ca isi doreste prelungirea termenului pentru efectuarea de lucrari pe litoral dupa 15 mai pentru ca altfel faleza nu va fi gata. Mazare a venit imbracat sport si pe bicicleta pentru a vedea care este stadiul lucrarilor la faleza din Mamaia. El a precizat ca inspectia pe care o va face va fi una muta, in sensul ca nu va vorbi cu vreun constructor sau reprezentant al constructorilor ca sa nu mai fie acuzat de procurorii DNA ca a vorbit cu contractorii, potrivit Mediafax.

"Vom face o inspectie efectiva a celor care lucreaza, insa inspectia mea va fi muta. Nu vreau sa discut cu niciun contractor al Primariei ca nu care cumva sa participe la licitatii, altele, peste o luna, doua luni, cinci luni si sa fiu, iar acuzat de DNA ca eu am vorbit cu contractorii si am incercat sa demonstrez ca eu sunt jupanul si trebuie sa primesc spaga. Asa ca inspectia de astazi va fi muta”, a declarat Mazare, la inceputul verificarilor. El a precizat ca intre zona Cazino si hotelul Rex faleza a fost asfaltata, dar va mai fi turnat inca un strat in zilele urmatoare.

Primarul a vazut apoi Piateta Cazino, care a fost deja pavata, lucrarile continuand pentru realizarea scenei pe care vor avea loc spectacolele din acest sezon estival. Aici Radu Mazare s-a intalnit cu unul din reprezentantii constructorilor, a scos un calendar din buzunarul de la bicicleta si i-a aratat data de 1 mai, dand din mana pentru a arata ca lucrarile trebuie urgentate. "Pana pe data de 29 aprilie terminam betonarea pe toata zona Piatetei Cazino, de la Hotel Victoria pana la piateta. Din zona Cleopatra pana la Hotel Victoria se toarna asfalt si pana pe 15 mai va fi asfaltat si trotuarele betonate. Alergam sa ne incadram in termen. Am mizat initial ca vom lucra pana pe 15 iunie ca sa definitivam lucrarile pe acest sector si la ultima sedinta de coordonare am fost instiintati ca doar pana in 15 mai putem lucra", a declarat Constantin Vavuda, reprezentantul firmei Mobitom, cea care se ocupa de lucrarile in aceasta zona.

Mazare a fost intrebat daca el crede ca oamenii inteleg ceea ce le cere daca nu le vorbeste, spunand ca daca vor fi intarzieri va comunica cu constructorii doar in scris. "Sper sa inteleaga, daca nu mai facem o tura. Nu mai vorbesc cu vreun contractor al Primariei sau cu vreun investitor sa mai participe la o licitatie cand eu am trecut prin asta. Am stat la beci ca de ce am vorbit cu el si omul a participat la o licitatie. Daca intarzie, le comunica in scris ce au de facut si semneaza cei din Primarie care au atributiile delegate", a explicat Radu Mazare.
Primarul a ajuns apoi in zona Perla, unde faleza este neasfaltata, fiind acoperita cu pietris. Aici edilul a stat de vorba cu unul dintre investitorii din zona, Vasile Chirondojan, care este si consilier local, intrebandu-l pe aceasta daca oamenii lucreaza la faleza. Chirondojan i-a raspuns ca au inceput bine lucrarile, dar ca in ultimele doua - trei saptamani acestea au fost stopate.

"Prima data au luat-o foarte bine si de vreo doua - trei saptamani s-au stopat lucrarile. Colac peste pupaza ne-au bagat nisip, in fata, pe faleza, si mai bine lasau asa sa treaca 1 Mai”, a declarat Chirondojan. El s-a referit la faptul ca pe faleza, pe o portiune de cativa zeci de metri, sunt mai multe gramezi cu nisip. Constructorul a spus insa ca acest nisip este folosit la asfaltare care va incepe de luni. El a mentionat ca lucrarile nu vor fi oprite nici de 1 si 2 mai, cand se va lucra pe anumite sectoare.

Ajuns in Piateta de la Perla, Radu Mazare a atras atentia jurnalistilor ca pavajul de aici este de doua tipuri, cel inchis la culoare fiind destinat traficului greu, pe acea portiune urmand sa circule carele alegorice. De asemenea, primarul a spus ca in piatetele Perla si Cazino vor fi amplasate mai multe ecrane pentru ca oamenii sa poata urmari carnavalul din aceasta vara. Primarul a precizat ca in zona Perla vor ramane doua zone neamenajate pentru ca terenurile respective au fost retrocedate si “daca se pune o caramida acolo e penal”. Ultima oprire a primarului a fost pasarela din zona Satului de Vacanta care a fost deja amplasata, in prezent fiind facute ultimele finisaje. Aceasta urmeaza sa fie deschisa circulatiei incepand de la 1 mai, iar celelalte doua pasarele vor fi gata in jurul datei de 15 mai, cea din zona Hotelului Rex, si pe 1 iunie, cea din zona Cazinoului, a precizat reprezentantul firmei Polaris M Holding, cea care se ocupa de lucrarile la pasarele.

La final, Mazare a spus ca nu toate lucrarile vor fi incheiate pana la data de 1 Mai, unele probabil nici pana pe 15 mai, atunci cand legea spune ca acestea trebuie oprite pe durata sezonului estival. "Va fi o zona de faleza care va fi la stadiul de piatra, din pacate acolo nu pot termina, cred ca este o zona din estimarea mea cam de un kilometru. In rest, sunt zone la stadiul de beton si la stadiul de pietruit. Singurul lucru care ma ingrijoreaza si voi merge la birou ca sa vad ce solutie putem gasi este faptul ca, potrivit actualei legi, pe 15 mai trebuie oprite intregal lucrarile. Ori in psihoza care exista in Romania nimeni nu are curajul sa depaseasca nici macar cu o ora data de 15 mai, nici constructorul, nici noi de la Primarie si atunci riscam sa ramanem cu faleza peste vara in acest stadiu", a declarat Mazare.

El a spus ca doreste sa aiba o discutie cu premierul Victor Ponta in acest sens, sperand ca Guvernul ar putea modifica legea respectiva, lasand la latitudinea autoritatilor locale care lucrari trebuie oprite si care nu. "Cred ca va trebui sa am o vorbire cu premierul ca sa iasa un proiect de lege care sa lase la latitudinea autoritatilor locale ce lucrari trebuie oprite si ce nu. Trebuie sa vorbesc cu premierul poate daca nu mai au timp si nu cred ca mai au timp sa treaca pana in 15 mai ca proiect de lege sa dea ceva, o hotarare de Guvern care sa modifice amendamentele alea destepte ca din 15 mai pana in 15 septembrie nu se poate construi”, a explicat edilul.

Intrebat daca ar fi venit la Mamaia de 1 Mai ca simplu turist, Mazare a raspus afirmativ, spunand ca peste tot in lume se construieste atunci cand o statiune se dezvolta. "Trebuie sa intelegeti un lucru. In toate statiunile din lume, in momentul in care se dezvolta, se si construieste, se izoleaza locurile respective si se construieste, altfel plangem ca s-a construit in Turcia, in Bulgaria si la noi nu sau dureaza foarte mult", a mai afirmat Radu Mazare.

Lucrarile pentru faleza din Mamaia au inceput in luna noiembrie a anului trecut. Obiectivul acestui proiect il reprezinta modernizarea si reamenajarea promenadei turistice din municipiul Constanta - zona Sat Vacanta, cuprinsa intre bulevardul Alexandru Lapusneanu si bulevardul Mamaia si statiunea Mamaia - zona cuprinsa in Piateta Perla si complex hotelier Bicaz. In cadrul acestui proiect va fi reabilitata aleea principala din Satul de Vacanta, vor fi reabilitatea si reamenajate Piateta Perla, Piateta Cazino, promenada de la Hotelul Malibu la Cazino Mamaia si promenada de la Club Castel la complexul hotelier Bicaz. Mobilierul urban prezent va fi relocat in Satul de Vacanta si in lungul bulevardului Mamaia, locul fiindu-i luat de mobilier urban modern. De asemenea, cantitatea mobilierului urban va creste deoarece, in prezent, cel folosit este insuficient.

Un element important in reabilitare consta in plantarea de arbori, fiind vorba de aproximativ 820 de copaci. Totodata, numarul locurilor de parcare va creste pe promenada din Mamaia. Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 10 milioane de euro. Lucrarile sunt realizate de catre un consortiu format din firmele ABC Val, Mobitom si UTI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri