Patronatele din turism vor ca statiunile de pe litoral sa fie administrate de o firma privata, care se va ocupa si de curatenie si protectia turistilor, iar actionarii acesteia sa fie operatorii economici din zona, a anuntat luni Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

"Intotdeauna, in varf de sezon, firmele primariilor nu au facut fata fluxului mare de turisti si nu au putut asigura la nivelul dorit de noi curatenia, paza si linistea in zona. Firmele de pe litoral sunt primele interesate de aspectul statiunilor", a declarat Dragos Raducan, vicepresedintele FPTR, scrie Mediafax.

El a spus ca firma care urmeaza sa fie infiintata va asigura si serviciile de curatenie pe litoral, dar se va ocupa si de protectia turistilor si de punctele de prim-ajutor.

FPTR le va prezenta propunerea oficialilor din turism, printre care Razvan Filipescu, presedintele ANT, Mirela Matichescu, vicepresedintele institutiei, dar si ministrului delegat de resort, care viziteaza luni litoralul.

"Noi nu vrem ca statul sa ne ajute cu ceva, pentru ca daca ne ajuta, incepe sa aiba pretentii. Vrem doar ca statul sa nu ne incurce. Avem nevoie de sprijinul Departamentului penrtru IMM si Turism pentru crearea unui cadrul legislativ necesar functionarii unei astfel de firme", a mai spus Raducan.

Luni va avea loc in Mangalia o masa rotunda cu tema "Deschiderea sezonului estival pe litoralul Marii Negre", la care vor participa reprezentanti ai autoritatilor din turism, dar si ai operatorilor din zona si patronatelor.

FPTR va propune, pe langa infiintarea unei firme de administrare a statiunilor, si stabilirea unei aliante intre hotelierii din zona de sud a litoralului si Primaria Municipiului Mangalia in vederea imbunatatirii infrastructurii, crearea unui brand turistic propriu zonei Mangalia Nord si stabilirea unor reglementari locale privind organizarea activitatii in statiunile turistice.

De asemenea, patronatul va solicita cresterea numarului de evenimente si derularea de activitati de agrement unice pe litoralul romanesc, care sa scoata in evidenta statiunile din sudul litoralului.

Potrivit FPTR, de 1 Mai vor fi puse la dispozitia turistilor, pe litoral, 35.499 de locuri, din totalul de 99.675 clasificate. Cele mai multe vor fi in Mamaia (18.000), Eforie Nord (5.000) si Neptun (4.100). In Costinesti vor fi disponibile 2.500 de locuri, in Mangalia aproape 900, iar in Saturn in jur de 800.

Sursa foto: Plaja Costinesti, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri