Ca in fiecare an, nordul litoralului va atrage cei mai multi turisti cu ocazia mini-vacantei de 1 mai, iar statiunea Mamaia va reprezenta punctul distractiei pentru jumatate dintre romanii care vor alege sa mearga la mare. 15.000 de turisti si-au planificat vacanta de Ziua Internationala a Muncii in cea mai populara statiune de pe litoral, desi lucrarile de amenajare sunt inca in derulare.

Intre 20.000 si 30.000 de turisti isi vor petrece mini-vacanta de 1-4 mai in statiunile de pe litoralul romanesc, a anuntat ministrul IMM-urilor si Turismului.

La randul sau, Decebal Fagadau, viceprimarul Constantei, a spus ca de 1 mai aproximativ 15.000 de turisti vor veni in statiunea Mamaia, sa petreaca la malul marii.

Oficialii sunt de parere ca turistii nu vor fi deranjati de lucrarile de pe plaja si faleza, aflate in plina desfasurare si care vor dura pana la jumatatea lunii iunie, ba chiar vor aprecia imbunatatirile.

Jianu spune NU impozitarii bacsisului

Intrebat despre propunerea ANAT si FPTR de impozitarea cu 16% a bacsisului lasat de clienti in baruri, cafenele si restaurante, ministrul Florin Jianu a declarat pentru wall-street.ro ca nu este de acord cu aceasta masura.

"Din punctul meu de vedere, nu poti pune impozit pe ceva ce nu reprezinta o cheltuiala obligatorie. Eu nu imi doresc si cred ca niciun roman nu isi doreste sa plateasca mai mult in mod obligatoriu atunci cand merge la un restaurant", a spus Jianu.

El a explicat ca este la curent cu existenta unor proiecte de acest gen in unele tari, insa a precizat ca este vorba despre state in care castigurile medii sunt mult peste veniturile din Romania.

"Nu sunt un sustinator al acestei propuneri pentru ca nu inseamna neaparat incasari mai mari", a afirmat ministrul de resort.

Sursa foto: Plaja Mamaia, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri