Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va reintroduce autobuzele double decker pe linia turistica Bucharest City Tour, incepand din data de 1 mai, zi in care calatoriile vor fi gratuite. In rest, tarifele raman neschimbate.

Ca si in anii trecuti, linia va functiona pe un traseu cu o lungime de 15,4 km, ce cuprinde 14 statii si poate fi parcurs in aproximativ 50 minute: Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Sos. Kiseleff si Piata Presei.

Tarifele de transport pentru aceasta linie sunt neschimbate: 25 lei/card, pentru adulti si 10 lei/card, pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Copiii cu varsta de pana la 7 ani, insotiti de adulti, beneficiaza de transport gratuit. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si se poate procura din autobuzele turistice.

Mai mult de jumatate dintre calatori sunt turisti straini

Turistii au la dispozitie ghiduri audio in limbile romana, engleza, franceza si italiana, harti si pliante, cu informatii despre obiectivele turistice de pe traseu, precum si conexiune la internet prin sistem wireless, gratuit. Pentru promovarea ofertei, a fost intocmita si harta „Bucharest City Tour”, cu un design nou si atractiv, care, pe langa datele generale, privind traseul si functionarea liniei (program, pret, statii), ofera si informatii despre posibilitatile de petrecere a timpului liber in Bucuresti.

O alta sursa de informatie, utila pentru turisti, o reprezinta flyerele „Bucharest City Tour”, ce contin informatii generale bilingve (romana si engleza), privind linia turistica si sunt disponibile in camerele hotelurilor partenere in acest proiect, precum si in centrele de vanzare RATB, in punctele de informare turistica, in aeroport si in principalele gari din Bucuresti.

Pagina de Facebook a fost reactualizata, astfel ca toti cei interesati au posibilitatea de a identifica mai usor obiectivele turistice si culturale incluse in oferta.

Numarul calatorilor care au vizitat Bucurestiul cu autobuzele double decker a fost in crestere cu aproape 3% in 2013, fata de anul trecut, pana la 44.521 calatori, dintre care 40.589 adulti si 3.932 copii, cei mai multi fiind insa turisti straini. Linia turistica functioneaza sase luni, intre 1 mai si 31 octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri