Compania aeriana araba Etihad Airways va lansa biletul de avion de 25.000 de dolari pe ruta Londra-Abu Dhabi, pentru o cabina de 11,6 mp, denumita Residence, scrie lefigaro.fr.

In astfel de cabine de la bordul avioanelor A 380 vor putea calatori clientii companiei Etihad din luna decembrie, potrivit Agerpres.
Compania aeriana din Emiratele Arabe Unite vrea sa ajunga astfel pe primul loc in privinta clasei business. Compania din Abu Dhabi, de patru ori mai mica decat vecina sa din Dubai, Emirates, a prezentat duminica ziaristilor din lumea intreaga cabina ultraluxoasa 'Residence', de 11,6 m2, ce va fi amenajata doar in avioanele A 380 in posesia carora va intra din decembrie.

Este de fapt un mic apartament, compus dintr-un salon, o sala de baie cu dus si un dormitor cu pat pentru una sau doua persoane si deservit de propriul sau majordom. Pretul unui zbor Londra - Abu Dhabi va fi de 25.000 dolari (numai dus). 'Va fi comparabil cu ceea ce exista in avioanele private sau pe iahturi', spune James Hogan, PDG al Etihad. Si aparatele de zbor catre New York si Sydney vor fi dotate cu astfel de apartamente.

Compania imbunatateste si standardul cabinelor sale de clasa intai si business. In A 380, compania va considera 'apartament' cele noua cabine ale sale de clasa intai, fiecare avand 3,6 m2. 'Apartamentul' va dispune de un fotoliu si o canapea de piele, care se transforma in pat daca pasagerul vrea sa doarma , minibar cu racire, dus.
Putini isi vor permite o calatorie dus-intors de 50.000 dolari intr-o cabina ca cea prezentata de compania din Abu Dhabi, insa batalia pe piata de marketing se castiga si datorita unor astfel de inovatii. Etihad a dat dovada de imaginatie cand a creat aceasta cabina: ea este amenajata in partea din fata a avionului A 380, pe punea superioara, acolo unde nicio companie nu a reusit sa foloseasca spatiul liber in care 'nu se pot instala scaune', arata directorul comercial al companiei du Abu Dhabi, Peter Baumgartner.

Anul acesta, in ianuarie, Etihad Airways a venit la Bucuresti pentru a face recrutari pentru insotitori de bord (cabin crew), bucatari pe durata zborului (In-flight Chefs) si manageri alimente si bauturi (Food and Beverage Managers).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri