Aeroporturile europene au pierdut 40 de curse zilnice in mai putin de un an, reiese dintr-o analiza realizata de Anna Aero, care a luat ca referinta luna iunie 2013 fata de iunie 2014.

Dintre cele 40 de rute la care au renuntat companiile aeriene, doar una a fost luata de operatorul Twin Jet, Lyon-Stuttgart, abandonata de HOP!

Air France a taiat rute pe aeroporturile din Londra si Paris

Air France conduce clasamentul in randul operatorilor aerieni care au renuntat la zboruri zilnice, cu 7 rute, trei din Londra operate de partenerul CityJet (Nuremberg, Osnabrück, Dundee), doua din Paris CDG operate de HOP! (Pisa, Koln) si una din Paris Orly catre Istanbul. KLM a renuntat la zborul Amsterdam – Manston, operat de Cityhopper.

Printre companiile aeriene importante din Europa care au renuntat la curse zilnice sunt si Lufthansa si British Airways.

Singurul transportator non-european care a renuntat la o ruta zilnica de la un aeroport din Europa de Vest a fost United Airlines. Membrul Star Alliance a decis sa puna capat zborurilor zilnice din Istanbul Atatürk la hub-ul sau din Newark la sfarsitul verii 2013.

bmi regional si Minoan Air au renuntat la cateva rute de pe aeroporturile britanice

Transportatorii aerieni bmi regional si Minoan Air au renuntat la cate trei rute pe care operau zboruri zilnice. bmi regional a devenit un operator aerian independent la inceputul sezonului de iarna 2013 si a lansat mai multe zboruri, insa o parte dintre acestea nu au oferit performanta financiara sperata.

Operatorii aerieni low-cost au renuntat la foarte putine zborur zilnice

Companiile aeriene low-cost au taiat doar sase rute zilnice, in trei cazuri operatorii au relocat zborurile pe un alt aeroport din apropiere. Vueling a decis sa renunte la ruta Londra-Florenta, transavia.com la Amsterdam-Venetia, iar easyJet la Londra-Belfast.

Ryanair a renuntat la trei zboruri: Londra-Varsovia, Marsilia-Paris, Milano-Roma.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri