Christian Tour, una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, si-a propus sa dezvolte un lant hotelier cu peste 2.000 de locuri de cazare in statiuni din Grecia si Spania, si opereaza deja un resort de 4 stele in insula Corfu, unde majoritatea turistilor sunt englezi, nordici si polonezi, scrie Mediafax.

"Vrem sa preluam managementul mai multor hoteluri in Spania, Grecia si chiar Romania. In Grecia sunt multi hotelieri batrani ai caror copii s-au reorientat spre alte domenii sau care au plecat din tara, si care sunt dispusi sa predea managementul hotelurilor. Vrem sa dezvoltam un lant hotelier, Memento Hotels, in afara tarii, care sa ajunga in urmatorii ani la peste 2.000 de locuri. Ne dorim ca acest lant sa fie independent de afacerile noastre din Romania si sa fie dedicat in principal turistilor straini", a declarat directorul general al Christian Tour, Marius Pandel.

Christian Tour a preluat in toamna anului trecut un resort in statiunea Kassiopi din insula Corfu (Grecia) si a investit 500.000 de euro in reamenajarea si renovarea acestuia. Hotelul este clasificat la 4 stele si are 96 de apartamente, in care pot fi cazate aproximativ 350 de persoane.

Hotelul a fost preluat in sistem de lease (inchiriere) pentru o perioada de 18 ani de la un om de afaceri din Corfu. Resortul a fost deschis pe 15 aprilie, fiind destinat in special familiilor cu copii si ofera servicii all inclusive. Circa 30 de camere sunt destinate turistilor din Romania, celelalte fiind rezervate in special de clienti din Marea Britanie, dar si Polonia si Cehia. O parte dintre clientii hotelului Memento Kassiopi sunt si din Grecia.

Christian Tour negociaza deja cu TUI Nordic aducerea unor turisti din nordul Europei si Germania la hotelul din Corfu.

"Am ales sa dezvoltam lantul hotelier in Spania si Grecia pentru ca acolo sezonul este lung si vremea este buna. Incercam ca, in hotelurile pe care le vom administra, sa aducem si angajati romani, ca sa poata comunica mai bine turistii pe care ii vom aduce din tara", a mai spus Pandel.

El a adaugat ca in paralel, firma isi propune sa preia si managementul unor hoteluri din Romania.

Un sejur de sapte nopti in plin sezon la hotelul din Corfu ajunge la 500 – 550 de euro de persoana pentru camerele standard. Pretul include sapte nopti de cazare, transport cu avionul, transfer de la aeroport si asistenta turistica in limba romana. Pentru cei care opteaza sa calatoreasca cu autocarul tarifele sunt in jur de 400 de euro de persoana.

Christian Tour a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 45 milioane euro si a avut un numar de 150.000 de clienti care au calatorit prin intermediul sau. Pentru acest an, touroperatorul estimeaza cresterea numarului de clienti cu aproximativ 33%, la circa 200.000 de turisti, si vizeaza atingerea unei cifre de afaceri de 60 milioane de euro. Aproximativ 70% din clienti ar urma sa fie in perioada estivala.

Majorarea cifrei de afaceri ar urma sa fie determinata de cresterea numarului de turisti, a numarului de locuri pe charter si locuri in garantii pe care touroperatorul le-a luat, adaugarea brandului Pegas Hollidays si cresterea numarului de clienti pentru segmentul "senior voyage" la 15.000, de la 12.000 anul trecut.

Pentru atragerea unui numar mai mare de turisti, compania vrea sa introduca in oferta noi destinatii exotice si de lux, dar si pe segmentul de croaziere, in tari precum Republica Dominicana, Mexic, Sri Lanka sau Cuba.

Christian Tour estimeaza ca peste 26.000 de turisti vor calatori prin intermediul sau in acest an catre insulele Zakynthos, Corfu, Parga si Lefkada din Marea Ionica. Dintre acestia, peste 15.000 de persoane ar urma sa opteze pentru calatoria cu avionul, iar peste 11.000 cu autocarul.

Christian Tour este una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, alaturi de Perfect Tour, Happy Tour, Paralela 45 sau Eximtur. Compania este detinuta de Cristian Pandel (38 de ani).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri