Majoritatea romanilor care planuiesc sa isi petreaca vacanta de vara in strainatate cauta sejururi de o saptamana, cu preturi de 250-300 de euro/ persoana, cu transportul si cazarea incluse. Acestia sunt dispusi sa plateasca pana la 400 de euro in cazul in care gasesc un pachet turistic atractiv, conform unui studiu vola.ro

Astfel, peste 70% dintre romani ar aloca 250-300 de euro de persoana pentru o vacanta in strainatate, 25% au un buget de 300 -400 de euro, iar restul de 5% sunt dispusi sa plateasca chiar si 1.000 de euro pentru o vacanta.

"Multi romani vor, initial, sa plateasca 250-300 de euro pe o vacanta, din cauza veniturilor scazute, dar daca gasesc oferte care sa ii incante, sunt dispusi sa faca sacrificii si sa aloce pana la 400 de euro. Pentru a se incadra in aceste tarife, multi incep sa caute din timp pachete turistice sau vaneaza ofertele speciale. Daca stai sa urmaresti pe internet, gasesti oferte foarte bune si pentru bugetele mai mici", a declarat Ioana Balanescu, Manager Turism al portalului Vola.ro, potrivit Mediafax.

Turistii pot gasi pachete ieftine, construite cu zboruri low cost, variante cu transport individual pentru litoralul din Bulgaria, dar si oferte all inclusive si chartere in diverse destinatii de vara.

Cele mai ieftine pachete de o saptamana, incluzand cazare, zbor cu avionul si asigurare medicala, pot fi cumparate in Grecia (de la 294 euro/pers.), Turcia (de la 325 euro/pers.), Italia (de la 434 euro/pers.), Spania (de la 452 euro/pers.) si Portugalia (de la 641 euro/pers.).

"Cu toate acestea, exista o categorie de romani care prefera destinatiile mai scumpe. Cererea pentru Dubai a crescut chiar daca destinatia nu este printre cele mai ieftine. Dar si aici avem oferte speciale, unde un pachet costa chiar si 315 euro/persoana", a aratat Balanescu. Vanzarile de pachete turistice ale Vola.ro au crescut anul trecut cu 92% fata de 2012, iar in acest an se asteapta din nou la o crestere semnificativa.

Pentru perioada de vara, romanii se orienteaza mai mult catre pachetele de 7 zile si se observa o scadere a city-break-urilor cu pana la 40%.

Destinatiile preferate pentru vacante de vara sunt in acest an, potrivit rezervarilor: Roma, Paris, Istanbul, Barcelona, Londra si Creta. Comparativ, la biletele de avion care nu includ si un sejur de sapte zile, tot pentru perioada verii, cele mai multe cereri sunt pentru destinatii ca Londra, Barcelona, Madrid, Roma, Paris si Viena.

Portalul s-a extins din aceasta primavara pe segmentele de zboruri charter si all inclusive in peste 100 de destinatii externe si estimeaza ca in trei ani pachetele turistice vor reprezenta un volum de peste 10 milioane de euro.

Vola.ro, cu afaceri de peste 25 de milioane de euro, este cea mai mare agentie de turism online din Romania, care ofera servicii complete de turism: bilete de avion de linie si low-cost, rezervari hoteluri, city break-uri, vacante, asigurari medicale de calatorie si servicii de rent-a-car. Portalul a fost infiintat in 2007 de Daniel Truica si de doi tineri polonezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri