Austria a fost vizitata de 16,9 milioane de turisti in sezonul rece (neiembrie 2013 - aprilie 2014), iar cea mai populara destinatie a fost Viena, veniturile totale generate din turism in aceasta perioada depasind 11 miliarde de euro. Intre acestia se numara si 140.000 de turisti romani, numarul de innoptari depasind jumatate de milion.

Cei mai multi turisti straini au venit din Germania (5,5 milioane), urmati de cei din Olanda (950.000) si de cei din Elvetia (560.000). In ceea ce priveste turismul intern, s-a inregistrat un numar de 5,1 milioane de persoane care au ales propria tara pentru aceasta perioada, potrivit datelor Oficiului National de Turism al Austriei.

Printre destinatiile preferate s-a numarat Viena, aleasa de 2,6 milioane de turisti. Regiunile Tirol si Salzburg au fost alese de un numar mai mic de calatori in comparatie cu sezonul trecut, fapt cauzat in principal de lipsa zapezii.

Turistii romani in Austria

Pe primul loc in topul destinatiilor austriece preferate de romani in sezonul de iarna se afla Viena, aleasa de 61.700 de turisti, urmata de Tirol (26.800) si de Landul Salzburg (16.800). Romanii pasionati de schi aleg zone precum Sölden, Kaprun, Ischgl si Gastein.

In timpul sezonului de iarna 2013/2014 140.000 de turisti romani au calatorit in Austria, iar numarul de innoptari a depasit jumatate de milion.

Turistii din Romania care merg in Austria aleg, in proportie de 64,5%, aceasta tara in sezonul de iarna, au o varsta medie de 36 de ani si cheltuiesc cu o treime mai mult decat media.

Sursa foto: Imagine Austria, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri