Deputatii au decis, marti, ca institutiile publice, regiile autonome, societatile si companiile nationale sa poata acorda angajatilor vouchere de vacanta in valoare de maximum sase salarii brute minime pe economie. Voucherele vor permite cumpararea pachetelor de servicii in unitati de turism autorizate.

Deputatii au adoptat cu 215 voturi "pentru", 7 "impotriva" si 100 abtineri un proiect de lege in acest sens care modifica o ordonanta din 2009.

Aceste vouchere de vacanta se vor emite numai online si vor fi suportate integral de angajatori. Prestarea serviciilor achizitionate prin intermediul voucherelor se va face in unitatile turistice autorizate de Autoritatea Nationala pentru Turism, iar comisionul maxim perceput de aceste agentii nu va putea depasi 10% din valoarea pachetului de servicii oferit, noteaza Mediafax.

Angajatul care va beneficia de vouchere de vacanta nu va mai primi prime de vacanta sau bilete de odihna.
Ministrul pentru IMM si Turism, Florin Jianu, a declarat ca au fost inlocuite tichetele de vacanta cu vouchere de vacanta care sunt moderne si se emit numai in regim electronic, fara costuri suplimentare si fara intermediari.

"Acordarea acestor vouchere de vacanta aduce o serie de beneficii atat salariatilor, angajatorilor cat si turismului. Turistii romani vor beneficia de servicii turistice pe teritoriul Romaniei ceea ce duce la cresterea locurilor de munca, locurilor de cazare si a investitiilor in turism", a spus Jianu. Camera Deputatilor este for decizional cu acest proiect.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri