Senatul a aprobat, miercuri, OUG care permite executarea de lucrari de constructie in statiunile turistice de pe litoral si in zona plajelor in perioada 15 mai-15 septembrie.

Plenul Senatului a adoptat, fara amendamente, proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta 21/2014 pentru modificarea Legii 597/2001 privind unele masuri de protectie si autorizare a constructiilor in zona de coasta a Marii Negre. Senatul a dezbatut acest proiect in calitate de prima Camera sesizata, potrivit Mediafax.

In 6 mai, Guvernul a adoptat o OUG prin care se elimina interdictia temporara de construire pentru anumite categorii de lucrari, in perioada 15 mai – 15 septembrie a fiecarui an, pentru lucrarile executate in cadrul unor programe si proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile, lucrarile aflate in derulare, lucrarile sezoniere, lucrarile care necesita interventie urgenta si a lucrarilor care nu aduc atingere activitatii turistice, in statiunile turistice de pe litoral sau in zona plajelor cu destinatie turistica.

Executivul sustine ca aceste lucrari - de pregatire, reparare, curatare a cladirilor, de reparare a strazilor si de dotare tehnico-edilitara - sunt necesare pentru eliminarea riscurilor privind sanatatea si securitatea oamenilor si vor permite o mai buna absorbtie a fondurilor europene.
Actul normativ a fost adoptat de Guvern, dupa ce pe 1 mai, premierul Victor Ponta a fost la Constanta si a inspectat lucrarile la diverse obiective din Mamaia. Ponta i-a promis atunci lui Mazare ca in prima sedinta a Executivului va fi emisa o Ordonanta de Urgenta care va permite autoritatilor locale sa poata construi si in sezonul estival in cazul proiectelor care sunt incepute cu fonduri europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri