Franta, principala destinatie turistica a lumii, are ca obiectiv atragerea a 100 de milioane de turisti straini pe an, fata de 83 de milioane de turisi in 2012, a declarat ministrul Afacerilor Externe si Dezvoltarii Internationale, Laurent Fabius, relateaza AFP.

Guvernul francez a promis la o conferinta cu profesionistii sectorului un nou inceput pentru turism, cu o imbunatatire a ofertei care sa permita Frantei sa faca fata concurentei crescute din partea altor destinatii. "Turismul este cea mai mare industrie a lumii, reprezentand 12% din PIB-ul mondial si peste 200 de milioane de locuri de munca", a spus Fabius, potrivit Mediafax.

Fleur Pellerin, secretar de stat in Turism si Comert Exterior, a spus ca turismul nu este un subiect amuzant sau secundar, ci este la fel de important ca exporturile. Pellin a facut referire la cinci prioritati ale strategiei in turism, respectiv promovarea mai buna a Frantei ca destinatie, reducerea nemultumirilor turistilor, in special cele legate de obtinerea vizelor, regasirea sensului de ospitalitate, avand in vedere ca de multe ori indeplinirea serviciilor este confundata cu servilismul. Alte prioritati sunt ofensiva pe Internet, care trebuie considerat noua realitate a turismului si nu "lupul cel mai si rau" si sustinerea francezilor sa plece in mai multe vacante.

Fabius a anuntat crearea a cinci poli de excelenta, pentru ca operatorii din turism sa se concentreze in jurul unor prioritati comune, respectiv gastronomie si vin, sport si munte, ecoturism, turismul cultural si turismul urban. Intre masurile concrete avute in vedere de guvern se numara cresterea numarului de magazine deschise duminica in Paris, in zonele turistice intens frecventate, acesta fiind un subiect social sensibil, sau crearea de curse de taxi intre Paris si aeroportul Roissy, al doilea mare aeroport din Europa. De asemenea, este prevazuta infiintarea unor curse directe de transport intre Roissy si Paris, care sa dureze 20 de minute.

Gara de Nord din Paris, cea mai mare din Europa, urmeaza sa fie renovata in perioada 2014-2017, incepand cu sala Eurostar, care este inferioara celei din Marea Britanie. Alte masuri pregatite sunt facilitati de obtinere a vizelor, dezvoltarea accesului gratuit la Internet pe rutele turistice si imbunatatirea sistemului de formare a profesionistilor in turism.

Ministrul Economiei, Arnaud Montebourg, a pledat pentru crearea unei noi oferte turistice in Franta, unde un sfert dintre hoteluri au disparut, de la jumatatea anilor 1990. Numarul hotelurilor din Franta a scazut de la 22.600 in 1995 la 17.000 in 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri