Turistii austrieci beneficiaza de cea mai buna valoare a banilor in tarile din Europa de Est, precum Bulgaria si Romania, unde cu 100 euro pot cumpara bunuri si servicii care i-ar costa acasa 207 euro, respectiv 184 de euro, potrivit biroului de statisitca de la Viena.

Diferenta fata de tarile din estul Europei, precum Bulgaria, Romania, Ungaria si Cehia, este datorata preturilor mai mici din acest tari si efectului cursului de schimb. Pentru turistii austrieci, cea mai buna valoare a banilor poate fi obtinuta in Bulgaria (207 euro), Romania (184 euro), Cehia (174 euro) si Ungaria (181 euro). Analiza biroului austriac de statisitca include 28 de tari, cele mai mai multe din Europa.

In Croatia, o importanta destinatie turistica, raportul este pentru un austriac de 140 de euro la fiecare 100 de euro cheltuiti. La polul opus, se situeaza Elvetia si Danemarca, cele mai scumpe doua destinatii, unde austriecii trebuie sa plateasca 100 de euro la bunuri si servicii pentru care ar cheltui acasa doar 75 de euro. Suedia (81 de euro) si Australia (82 de euro), sunt, de asemenea, destinatii scumpe.

Cursul puternic al euro in raport cu multe monede, dar si difrentele de preturi, ofera avantaje turistilor europeni si in tari din afara UE. Astfel, in Statele Unite, un austriac poate face cu 100 de euro achizitii care l-ar costa in Austria 117 euro, in timp ce in Mexic poate cumpara marfuri si servicii pentru care ar plati acasa 164 de euro.

In zona euro, diferentele s-au mentinut pe parcursul anului 2013 fata de anul anterior. Astfel, Irlanda a ramas cea mai scumpa tara (cu 88 de euro), in timp ce Germania (108 euro), Cipru (113 euro),Spania (117 euro), Grecia (121 euro) si Slovenia (122 euro) ofera austriecilor posibilitatea sa cumpere mai ieftin comparativ cu tara lor. Mai multe tari se situeaza la un nivel apropiat cu Austria, respectiv Italia, la egalitate, precum si Marea Britanie, Olanda, Belgia si Franta, toate in intervalul 96-99 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri