Jumatate dintre turistii care intra in agentiile de turism al Christian Tour aleg sa calatoreasca cu autocarul. Romanii prefera acest mijloc de transport pentru ca ii costa mai putin decat biletele de avion. Cei mai multi dintre ei sunt tineri cu varste intre 18 si 27 de ani si seniori de peste 55 de ani.

"Peste 60.000 de turisti Christian Tour aleg sa calatoreasca in fiecare an cu autocarul. Tinerii si seniorii sunt cei care prefera acest mijloc de transport. Alegerea acestora este motivata atat de considerente financiare, vacantele cu autocarul avand un pret mai redus, dar si pentru ca, o calatorie cu autocarul le ofera turistilor posibilitatea de a descoperi mai multe locuri in drumul lor catre destinatie", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Unde calatoresc romanii cu autocarul

Principalele cinci destinatii favorite ale romanilor pentru vacantele cu autocarul sunt Thassos, Halkidiki, Riviera Olimpului (Grecia), Kusadasi (Turcia) si statiunile de pe litoralul Bulgariei.

O calatorie cu autocarul este mult mai ieftina decat una cu avionul. Astfel, o vacanta in Thassos (Grecia) cu autocarul costa 75 de euro/persoana, Lefkada (Grecia) - 95 euro/persoana, Kusadasi (Turcia) - 195 euro/persoana sau Sunny Beach (Bulgaria) - 144 euro de persoana.

Pentru acest sezon estival, Christian Tour a pus la dispozitia turistilor romani 33 de destinatii pentru charterele cu avionul, 12 destinatii pentru charterele cu autocarul si 47 de circuite cu autocarul in destinatii din toata Europa.

Christian Tour vrea sa ajunga la 30 de autocare

Compania si-a marit flota la 10 autocare, iar pana in 2016 agentia intentioneaza sa ajunga la 30 de autocare. In iunie, Christian Tour si-a deschis propria autogara in zona Garii de Nord Bucuresti. De aici pleaca toate cursele de autocar Christian Tour si Europa Travel catre destinatii din toata Europa.

De asemenea, anul acesta Christian Tour a lansat un nou sistem de rezervari online pentru transport – www.aerobus.ro si prin acesta ofera locuri la autocarele proprii pe cursele programate sau la cerere, in regim charter, pentru alti touroperatori.

Christian Tour a incheiat 2013 cu o cifra de afaceri de 45 milioane euro, ceea ce claseaza compania pe locul doi in topul agentiilor de turism din Romania.

Sursa foto: Turista in autocar/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri