Americanii, nemtii si brazilienii sunt cei mai generosi turisti, fiind in topul nationalitatilor care lasa bacsis in vacante, arata un sondaj efectuat de TripAdvisor.

Sondajul efectuat de TripAdvisor a aratat ca 60% dintre americani a lasa “mereu” bacsis pentru serviciile oferite in timp ce se afla in vacanta, comparativ cu media de 27% a altor 7 tari care au fost incluse in sondaj – Brazilia, Franta, Germania, Italia, Rusia, Spania si Marea Britanie.

Pe locul 2 se afla germanii cu 49%, iar pe locul 3 brazilienii cu 33%. Italienii se afla pe ultimul loc: doar 11% dintre acestia lasa bani in plus. De asemenea, aproape 23% dintre americani au declarat ca se simt vinovati daca nu lasa bacsis, iar 34% au raspuns ca, desi serviciile oferite nu au fost pe masura asteptarilor, se simt obligati sa ofere bani in plus.

Alte motive pentru care americanii lasa bacsis: 56% considera ca este ceva normal, 54% ofera bacsis atunci cand personalul indeplineste asteptarile de baza si 53% ofera bacsis daca serviciile oferite sunt peste masura asteptarilor.

Ajutorul, prietenia si politetea sunt cele mai importante calitati pe care personalul ar trebui sa le aiba. Serviciul util este cotat ca fiind cel mai important factor pe care ar trebui sa il indeplineasca un hotel, in timp ce in cazul restaurantelor comportamentul prietenos este elementul cel mai frecvent apreciat de turisti

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri