Absolventii de liceu au scapat de emotiile examenului de bacalaureat si se pot bucura de vacanta de vara. Una dintre cele mai cautate destinatii turistice ramane si anul acesta Grecia, care ii asteapta pe tineri cu oferte atragatoare sinonime cu distractia, soarele si sporturile nautice.

Insulele grecesti isi intampina turistii cu servicii impecabile, privelisti incantatoare si multe activitati pentru cei aflati in cautarea unor senzatii tari, prin statiunile cu deschidere la Marea Egee - Thassos, Paralia, Olympic Beach, Leptokaria, Nei Pori si Platamonas, si cele de la Marea Ionica - Corfu, Lefkada, Parga si Vrachos.

"Tinerii calatoresc ieftin, dar des." 70% din ei prefera vacante in afara tarii

"Din ce am observat de-a lungul ultimilor ani, tinerii calatoresc ieftin, dar des. Aproximativ 70% din ei prefera sa-si petreaca vacantele in afara tarii, cel putin doua pe an. Vara, multi aleg Grecia, pentru ca este aproape si pot ajunge repede cu autocarul, iar ofertele sunt foarte accesibile. In acelasi timp cauta si zonele unde se pot practica diferite sporturi si exista o viata activa de noapte, de aceea bugetul destinat cazarii si transportului este cat mai redus", explica Alin Burcea, presedinte Paralela 45.

Thassos, denumita si „Insula de smarald" este un loc cu o istorie fascinanta si de o frumusete rara. Tinerii in cautare de distractie, carora le place viata de noapte, vor avea o larga varietate de optiuni. Oferta de cazare incepe de la 29 euro / persoana / noapte.

Riviera Olimpului, situata la poalele muntelui Olimp dispune de doua zone mai dezvoltate din punct de vedere turistic: Paralia – Olympic Beach si Platamonas – Nei Pori. De-a lungul plajei se afla numeroase restaurante si taverne traditionale, dar si discoteci si cluburi.

Leptokaria este o statiune situata la 25 km Katerini, iar apropierea de Paralia si Platamonas, face ca aceasta statiune sa aiba aceleasi facilitati de petrecere a timpului liber ca si celelalte si anume: terase, discoteci, plimbari cu vaporasul, excursii optionale, dar la preturi mai accesibile. Platamonas vine in plus cu mai multe posibilitati de agrement si distractie, in timp ce Nei Pori este o statiune nou construita cu spatii ample si generoase, fiind o destinatie de vacanta moderna. Oferta de cazare incepe de la 27 euro / persoana / noapte.

Sporturi nautice pe valurile marii Ionice

Insulele Ionice sunt considerate cel mai fertil si mai verde arhipelag grecesc, asternute intr-o apa de un turcuaz unic, cu un peisaj pitoresc si virgin. Nefiind atat de populate, aici se pot practica o multime de sporturi nautice precum windsurfing si kitesurfing. Tinerii ajunsi in Lefkada pot incerca, de exemplu, un curs de snorkeling, care le va permite sa admire lumea subacvatica. Insula ce se odihneste in Marea Ionica este mai putin aglomerata decat alte destinatii grecesti cunoscute, desi are una dintre cele mai frumoase plaje din intreaga Grecie - Porto Katsiki. Ofertele incep de la 12 euro / persoana / noapte.

Corfu este una dintre cele mai vizitate insule grecesti, cunoscuta pentru muzica sa tipica si sporturile nautice. Parga este o mica, dar superba localitate port, fiind amplasata in amfiteatru, cu cladiri colorate arajate una sub alta. De aici se ajunge in Vrachos, unde exista una din cele mai lungi si superbe plaje. Ofertele incep de la 15 euro / persoana / noapte.

Paralela 45 a deservit anul trecut aproximativ 100.000 de turisti si a inregistrat o cifra de afaceri de 35 milioane de euro. Pentru acest an, compania cu 35 de filiale si 180 de angajati, aflata pe piata de 24 de ani, tinteste un rulaj de 40 de milioane de euro. Principalii concurenti ai companiei sunt Christian Tour, Perfect Tour si Happy Tour.

Sursa foto: Insula Santorini/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri