Zeci de cursuri de zbor ale marilor companii aeriere au decis sa ocoleasca spatiul ucrainean in urma incientului aviatic soldat cu circa 300 de victime.

Asa cum reiese din imaginile surprise de FlightRadar24.com, in momentul de fata spatiul de zbor ucrainean este traversat doar de cateva companii aeriene, principalii operatori fiind din Ucraina, Rusia, Bulgaria sau Moldova.

Regiunea Donetsk, unde a avut loc in cursul zilei de ieri incidentul aviatic, nu mai este deloc tranzitata de catre aeronave de zbor.

Cursa Tarom care va zbura vineri, 18 iulie, spre Moscova, va opera dupa orarul normal, insa va evita spatiul aerian ucrainean."Compania Tarom anunta ca zborurile de maine, 18 iulie, dinspre si catre Moscova, RO 241/2, vor opera pe o ruta deviata pentru ocolirea Ucrainei. Decolarea din Bucuresti este mentinuta la ora 13.05, iar aterizarea la Moscova va fi la 17:05, cu 30 minute intarziere fata de ora planificata (16:35)", a anuntat Tarom.

Mai mult, Franta indeamna toate companiile aeriene sa evite spatiul aerian ucrainean, ca urmare a evenimentului aerian in care un avion de pasageri al Malaysia Airlines s-a prabusit in regiunea Donetk.

Un avion malaysian de pasageri avand la bord 295 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prabusit joi la frontiera dintre Ucraina si Rusia, in regiunea separatista Donetk. Toti pasagerii au murit. Avionul de pasageri a fost doborat de o racheta, potrivit unui consilier din cadrul Ministerului ucrainean de Interne. „Este un act terorist", a afirmat presedintele Petro Porosenko, referindu-se la presupusa implicare a insurgentilor prorusi in acest incident

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri