In materie de concedii perfecte, ca in mai toate celelalte domenii, gusturile difera. Fiecare stie cel mai bine cum sa isi faca vacanta mai placuta, in functie de destinatia aleasa, de modalitatile de transport sau de activitatile de relaxare. Lucrul la care nu s-ar gandi, insa, toata lumea, este ca si modalitatile de plata pot influenta reusita unei vacante.

Multi romani sunt obisnuiti sa cumpere cu cardul la POS, in tara, dar atunci cand vine vorba de calatoriile in strainatate, au inca nelamuriri sau retineri. MasterCard vine cu o serie de informatii si recomandari pentru acestia.

1. Cardul este foarte util si inainte de calatorie, pentru rezervari online. Optiunile nu se rezuma la biletele de avion sau camerele de hotel. Astfel, rezervarea din timp este posibila si foarte utila pentru mai toate activitatile de vacanta: de la inchirieri auto, la biletele la muzee, la teatru, opera si concerte. In lipsa ei, la multe destinatii foarte cautate in Europa, vizitatorii pot fi nevoiti sa astepte la coada zeci de minute in sir, uneori fara garantia ca vor mai putea intra pana la ora inchiderii. Este cazul muzeului Luvru si al palatului Versailles, in Franta, sau al Galeriilor Uffizi din Italia, Florenta. In plus, cu un card pot fi cumparate si pass-urile turistice in marile orase europene, care de multe ori aduc reduceri si gratuitati in multe locuri cautate de vizitatorii straini.

2. Orice tip de card MasterCard - fie ca este de debit, de credit, in RON sau in euro, premium ori standard - poate fi folosi fara probleme in afara tarii. Oriunde si-ar petrece vacanta, turistii au acces rapid la banii lor, pentru ca logo-ul MasterCard reprezinta o garantie a acceptarii in peste 34 de milioane de locatii din toata lumea. La un card in RON, conversia valutara se face automat, chiar daca plata este realizata in yeni japonezi sau in lire turcesti - fara drumuri pana la casa de schimb valutar si fara maruntis inutil, la intoarcerea din calatorie.

3. Cardul rezolva dileme de genul “cati bani ar trebui sa iau la mine” si “cum sa ii transport in siguranta?” - Turistii care isi iau cardul in vacanta au intotdeauna la ei suma exacta de care e nevoie si nu trebuie sa-si mai caute banii potriviti sau sa calculeze ce rest ar trebui sa primeasca.

4. Banii de pe card sunt protejati chiar in situatia de pierdere sau furt. Posesorul trebuie sa anunte banca imediat despre disparitia acestuia, la numarul de telefon de urgenta. Cardul va fi blocat, iar apoi se va emite un altul, banii ramanand in siguranta.

5. Cardurile MasterCard Premium si Corporate au beneficii suplimentare incluse: asigurari de calatorie, servicii de concierge si oferte speciale - toate acestea, pentru o vacanta relaxanta si mai placuta.

Mai multe informatii despre tranzactiile cu cardul in strainatate sunt disponibile aici: http://www.mastercard.com/ro/consumer/summer-xboarders.html.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri