Guvernul de la Kuala Lumpur analizeaza posibilitatea schimbarii numelui companiei Malaysia Airlines, dupa cele doua catastrofe majore care au afectat avioanele sale, respectiv disparitia zborului MH370 si prabusirea MH17 in estul Ucrainei, relateaza Financial Times, in editia electronica.

Duminica, Malaysia Airlines a anuntat ca revizuirea de catre Guvernul de la Kuala Lumpur a viitorului companiei va fi accelerata dupa prabusirea zborului MH17 cu 298 de persoane la bord, in Ucraina, dar a refuzat sa comenteze in legatura cu ce va contine aceasta. Disparitia zborului MH370 cu 239 de persoane la bord in timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur la Beijing a avut un impact negativ asupra vanzarii de bilete, iar compania ar putea sa se confrunte cu o situatie similara dupa tragedia din Ucraina, scrie Mediafax.

Potrivit unei surse apropiate de Malaysia Airlines, Guvernul ar avea in vedere schimbarea numelui companiei fondate in 1947, dar nicio decizie nu a fost luata pentru moment. O alta persoana familiara cu situatia a avertizat ca schimbarea numelui ar putea sa nu fie chiar atat de simpla, deoarece economia Malaysiei este construita partial pe turism, iar in acest context este important pentru compania aeriana sa poarte numele tarii.

Dupa pierderea MH17, Malaysia Airlines a declarat ca pasagerii care vor sa isi anuleze rezervarile facute pana in decembrie pot obtine contravaloarea lor atat timp cat solicita acest lucru pana la 24 iulie. Potrivit sursei citate de Financial Times, doar cateva persoane au optat pentru aceasta varianta.

Malaysia Airlines s-a alaturat altor companii, precum si Asociatiei pentru transport aerian, care cer revizuirea reglementarilor privind survolarea zonelor de razboi. Inainte de prabusirea MH17, autoritatile ucrainene permisesera survolarea estului Ucrainei, unde aveau loc lupte intense intre fortele guvernamentale si separatistii prorusi.

Cititi si Ce sanse are Malaysia Airlines sa supravietuiasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri