Companiile aeriene Air France si KLM evita spatiul aerian al Irakului, din motive de securitate, a anuntat marti o purtatoare de cuvant. Emirates se pregateste sa ia aceeasi decizie, dupa doborarea avionului malaysian in estul Ucrainei, relateaza AFP.

"Securitatea pasagerilor nostri si a echipajelor este prioritatea noastra. Am incetat, prin urmare, survolarea Irakului incepand de vineri", a explicat o purtatoare de cuvant a grupului franco-olandez, confirmand informatiile din presa. Pana saptamana trecuta, avioanele evitau sa survoleze doar anumite zone ale tarii, potrivit Mediafax.

Emirates a anuntat de asemenea luni, intr-un articol din Times, ca peste o saptamana sau zece zile compania va incepe sa evite spatiul aerian irakian, care se afla pe ruta cea mai directa intre Dubai si Europa.

Aceste decizii intervin dupa ce un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborat la 17 iulie, in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de rebelii sustinuti de Moscova. Companiile se tem de o catastrofa similara in spatiul aerian irakian.

Irakul este afectat de o ofensiva a insurgentilor sunniti condusi de jihadistii din Statul Islamic, care controleaza din iunie zone intregi ale teritoriului. Potrivit The Times, Statele Unite ancheteaza pentru a afla daca islamistii au procurat din Siria rachete capabile sa doboare un avion civil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri