Noua pista a Aeroportului Iasi va fi inaugurata in 21 august, a anuntat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Cristian Adomnitei, precizand ca ”este cel mai mare proiect pe care l-a avut Iasiul dupa Revolutie”, scrie Mediafax.

Cristian Adomnitei a inspectat santierul de la aeroportul din Iasi, el afirmand ca lucrarile sunt in grafic si ca, incepand cu 21 august, noua pista va fi operabila. ”Este cel mai mare proiect pe care l-a avut Iasiul dupa Revolutie. Inaugurarea noii piste va avea loc joi, 21 august, incepand cu ora 9.30. Iesenii vor putea asista la aterizarea primului avion pe noua pista a aeroportului din Iasi. In prezent muncim intens pentru a turna ultimele straturi de asfalt. Turnam intai straturile laterale de uzura pentru a putea da front de lucru companiei care lucreaza la amenajarea balizajului perimetral de la pista. Incepand cu 21 august, traficul se va muta integral pe noua pista”, a declarat seful CJ Iasi, Cristian Adomnitei.

El a spus ca sunt deja construiti 2.150 de metri din noua pista, iar in noiembrie va fi terminata intreaga pista, care masoara 2.400 de metri.

Potrivit lui Adomnitei, avioanele vor putea ateriza si decola din 21 august pe noua pista, urmand ca ”lucrarile sa continue in paralel, si pentru finalizarea celorlalti 250 de metri”.

Seful CJ Iasi a precizat ca nu intelege de ce intarzie avizul Ministerului Transporturilor privind aprobarea cererii de rambursare depusa de catre Aeroportul Iasi, in lipsa caruia aeroportul nu poate deconta fondurile europene castigate prin POS-T.

”Proiectul european castigat pentru aeroport este in continuare blocat la Bucuresti. Lipseste ordinul pe care Ministerul Transporturilor are obligatia sa il dea. Noi am facut toate demersurile. M-am intalnit personal cu domnul ministru Ioan Rus. Am fost in sedinta cu toti decidentii, la minister, am dat toate raspunsurile la problemele invocate. Faptul ca acest ordin lipseste cauzeaza prejudicii iesenilor. In proiectul vechi constructorul trebuia sa livreze o anumita panta la lucrari, dar in noul proiect, cel european, in care avem prinsa si extinderea parcarii, avem alte cote, care difera de primele. Ce construim astazi va fi spart peste cateva saptamani. Am explicat foarte clar acest lucru la Bucuresti. Daca nu semneaza, facand astfel un abuz, vor fi buni de plata si vor plati atat civil, cat si, probabil, penal”, a adaugat presedintele CJ Iasi.

Lucrarile la noua pista flexibila de la Aeroportul Iasi au inceput in 7 august 2013, castigatoarea licitatiei fiind asocierea Max Boegl Romania, SC Vega '93 SRL si SC UTI Grup SA.

Valoarea contractului este de aproximativ 139 de milioane de lei, fara TVA. Termenul initial de finalizare era de 25 de luni, in acest termen fiind inclusa si proiectarea. Lucrarile includ realizarea pistei de decolare - aterizare de 2.400 de metri, a caii de rulare, extinderea platformei si a drumului perimetral, precum si instalatia de balizaj.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri