Seniorii romani sunt tot mai interesati sa calatoreasca in Europa, dar si in Asia, fapt pentru care programele destinate lor au crescut cu 24% pe toate destinatiile, potrivit datelor Paralela 45.

"Anul acesta pentru programele destinate seniorilor am avut o crestere 24% pe toate destinatiile, in special cele culturale, cum sunt Roma, Londra, Italia - Toscana, Istanbul, Israel. In schimb, avem solicitari mai putine pentru vacantele de seniori de tip sejur, pentru ca turistii isi doresc mai mult sa viziteze. Ceea ce nu au inteles insa unii dintre turisti este ca multe dintre ofertele low-cost pentru seniori includ hoteluri aflate la marginea statiunii sau chiar in afara acesteia, ceea ce inseamna ca intr-un fel sau altul sunt obligati sa achite excursiile optionale sau vor fi nevoiti sa foloseasca taxi-ul pentru a ajunge in oras. Un pret mai mic al pachetului nu inseamna ca vor economisi, dimpotriva, la final cand vor trage linie isi vor da seama ca au cheltuit de fapt aceeasi suma sau in plus. Pentru cca 10 euro pe zi, ce reprezinta diferenta intre o oferta low-cost si una de calitate, nu merita stricata vacanta", explica Daniela Dumitrica, marketing manager Paralela 45.

Ofertele pentru seniori sunt destinate persoanelor peste 55 de ani. Seniorii pot fi insotiti in aceleasi conditii si de o alta persoana care nu trebuie sa indeplineasca criteriul de varsta impus. In cazul in care persoanele sub 55 de ani doresc sa mearga in programe pentru seniori se achita un supliment de cazare ce nu depaseste 30-40 euro.

Cine sunt seniorii care calatoresc in afara Romaniei

"In general, clientii provin din Bucuresti si orasele mari si au de cele mai multe ori educatie superioara si venituri peste medie. Acestia isi cumpara singuri excursiile, cu cel putin 3-4 luni in avans si doar in aproximativ 10% din cazuri vacantele sunt achizitionate de copii sub forma de cadou", a mai adaugat Daniela Dumitrica.

Cele mai cumparate vacante pentru seniori anul acesta au vizat destinatiile culturale precum Istanbul (195 euro pentru 4 nopti cazare si mic dejun la hotel 4 stele/ avion/ transfer/ tur oras), Roma (295 euro pentru 5 nopti cazare si mic dejun la hotel 4 stele/ avion/ transfer/ tur oras), Anatolia si Riviera Mediteranei (345 euro pentru 7 nopti cazare si demipensiune la hotel 4 stele/ avion/ transfer) si Sorrento – Coasta Amalfitana (375 euro pentru 7 nopti cazare si demipensiune hotel 4 stele/ avion/ transfer/ tur oras). La aceste preturi se adauga taxele de aeroport incepand de la 95 euro/persoana.

Programele de calatorie pentru seniori au fost implementate de guvernul spaniol. Spania are o subventie de 50% suportata de Uniunea Europeana, fapt pentru care preturile sunt "destul de mici" pentru sejururi pentru seniori.

Paralela 45 activeaza de peste 24 de ani pe piata vacantelor. Agentia pune la dispozitia turistilor romani peste 100 de circuite pe toate continentele, chartere, turism individual, corporate si intern, precum si bilete de avion.

Printre principalele agentii de turism din Romania se mai numara Perfect Tour, Christian Tour, Happy Tour, Eximtur si TUI Travel Center (Eurolines).

Sursa foto: Seniori care pleaca in vacanta/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri