Romanii care sunt dispusi sa cheltuiasca intre 2.000 si 4.000 de euro pe o vacanta, au inceput sa prefere vacantele mai dese, de cateva ori pe an, in destinatii mai ieftine, in detrimentul unor sejururi mai ieftine, potrivit Happy Tour, cel mai mare grup de turism din Romania.

"Oamenii cu bani au bani si nu cheltuiesc mai putin pe vacante de la un al la altul. Diferenta mare este ca, daca in ultimii ani, a fost tendinta ca oamenii sa aiba o singura vacanta pe an, dar mai scumpa, acum nu se mai limiteaza la o singura plecare pe an, ci vor sa-si ia mai multe vacante mai ieftine", a declarat agentiei MEDIAFAX Javier Garcia del Valle, directorul general al grupului Happy Tour.

Cu alte cuvinte, romanii cu bani sunt dispusi sa cheltuiasca pentru concedii aceeasi suma ca in anii trecuti, dar pe mai multe vacante mai ieftine. "Pentru romanii cu bani, bugetul de vacante anual este de 2.000-4.000 de euro. In ultimul an exista tendinta de a imparti acest buget, de exemplu intr-un city break la Viena, care costa 400 de euro, o vacanta in Paris, 800 de euro si inca o vacanta in Turcia, 800 de euro. Pana acum 1-2 ani mergeau o singura data, intr-o vacanta scumpa, gen Maldive, Dubai, Asia, America etc.", a completat reprezentantul Happy Tour, informeaza Mediafax.

El a adaugat ca mai sunt inca si romani excentrici care platesc 17.000 de euro pe o vacanta in Maldive.
"Multi oameni cu bani gandesc asa: daca vreau sa am o vacanta mai speciala, cel mai probabil economisesc si o iau. Dar daca n-am un vis sa ajung undeva, mi-ar placea ca iarna sa schiez, in aprilie sa merg la Roma, iar in vara sa ajung in Turcia, Grecia sau Spania, iar in toamna mai merg un city break la Paris", a mai spus Javier Garcia del Valle.

Happy Tour Group a inregistrat la finalul anului trecut o cifra de afaceri de 60 milioane de euro, in scadere fata de 2012. Grupul, compus din agentia de turism Happy Tour, portalul de rezervari online Paravion si turoperatorul Prestige Tours, este detinut de fondul spaniol de investitii GED.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri