Aeroportul International Timisoara "Traian Vuia" a inregistrat in luna august o crestere cu 39% a traficului fata de aceeasi luna din 2013, la circa 70.000 de pasageri. Avansul a fost influentat, printre altele, de cursele de vacanta, insa la nivelul primelor 8 luni numarul calatorilor a scazut cu 7,7%.

"Aceasta crestere se datoreaza si curselor de vacanta, insa toate companiile aeriene care opereaza pe aeroportul timisorean au inregistrat un numar mai mare de pasageri fata de luna august a anului precedent. Impactul negativ al incetarii operariilor zborurilor comerciale Carpatair a fost inlaturat incepand cu luna august 2014. Traficul inregistrase o scadere incepand cu ianuarie 2014 - comparativ cu lunile similare ale anului trecut - atunci cand compania Carpatair a intrat in insolventa si si-a suspendat toate zborurile de la si spre Timisoara si din intreaga tara", se arata intr-un comunicat al aerogarii, arata Mediafax.

Pana in august, traficul lunar din cursul acestui an a fost mai mic comparativ cu lunile similare din 2013 in contextul in care pe toata perioada anului trecut compania Carpatair a operat un numar ridicat de pasageri si de aeronave, potrivit sursei citate. In primele opt luni traficul s-a ridicat la 469.382 pasageri, in scadere cu 7,7% fata de perioada ianuarie - august 2013.

Carpatair a solicitat si obtinut in luna ianuarie intrarea in insolventa cu intentia de a urma un proces de reorganizare judiciara, motivand decizia prin daunele de 30 de milioane de euro provocate de litigiile cu Aeroportul Timisoara, avand ca obiect activitati anticoncurentiale. Ultimele zboruri ale companiei Carpatair de pe Aeroportul din Timisoara au avut loc in 17 ianuarie. Compania opera de pe Aeroportul Timisoara aeronave catre Cernauti, Bergamo, Roma si Stuttgart.

Suntem convinsi ca din aceasta toamna traficul va creste treptat.

"Suntem convinsi ca din aceasta toamna traficul va creste treptat si datorita noilor destinatii care vor fi operate incepand din luna noiembrie 2014. Este vorba de cinci destinatii spre Italia (Torino si Bari), Germania (Frankfurt si Memmingen), Belgia (Bruxelles), astfel incat pentru intreg anul 2014 sa inregistram o crestere fata de anul precedent", a declarat, intr-un comunicat, directorul aeroportului Timisoara, Daniel Idolu.

Guvernul a aprobat la finele lunii iunie cedarea catre Consiliul Judetean Timis a participatiei majoritare, de 80%, detinuta de Ministerul Transporturilor la aeroportul timisorean. Actionarul minoritar al aerogarii este Fondul Proprietatea, care controleaza diferenta de 20%. Cu exceptia celor din Bucuresti, Constanta si Timisoara, aeroporturile din Romania au trecut sub autoritatea consiliilor judetene in baza unei hotarari de guvern din 1997.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri