Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anuntat in urma intalnirii cu sefii si sindicatele din Tarom, ca trimite Corpul de Control la companie pentru a vedea daca exista probleme de management si, de asemenea, ca pilotii s-au angajat sa asigure cursele urmatoare ale operatorului aerian.

Luni, sapte curse Tarom, intre care doua externe, au fost anulate, iar alte doua au avut intarzieri, in urma unui protest spontan al unor piloti si copiloti. Marti, Tarom a anuntat ca protestul pilotilor si insotitorilor de bord continua si dintr-o medie de 59 de curse pe zi (interne, externe, chartere) are in acest moment 4 anulari si 3 intarzieri. Rus a convocat marti, la sediul institutiei, conducerea si sindicatele din Tarom, in vederea deblocarii situatiei care a dus la intarzierea sau anularea mai multor zboruri, scrie Mediafax.

In urma intalnirii, partile implicate au convenit sa se formeze o echipa de lucru in acest scop, echipa urmand sa fie alcatuita din doi reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, doi reprezentanti ai sindicatelor si doi membri ai administratiei companiei. Acestia trebuie ca pana luni, 22 septembrie 2014, cand va avea loc o noua intalnire intre partile implicate, sa prezinte solutiile identificate, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor. Totodata, pilotii s-au angajat sa asigure cursele urmatoare pentru ca pasagerii sa nu fie pusi in situatii neplacute.

Rus a cerut in cadrul intalnirii si un plan de dezvoltare a companiei in functie de directiile strategice ale infrastructurii aeriene si in conformitate cu Master Planul de Transport. "Trebuie sa se gaseasca solutii in interiorul legii si in conformitate cu bugetul companiei. Luni vom avea o noua discutie pentru a analiza solutiile identificate de grupul de lucru. Va invit la rationalitate pe toti pentru a lua impreuna masurile corecte pentru redresarea companiei. Va indemn sa fiti de 100 de ori mai rationali si de 1.000 de ori mai putin patimasi (...) Sunt convins ca vom gasi solutii civilizate pentru situatia creata", a afirmat Rus.

Ministrul a solicitat luni conducerii si sindicatelor Tarom sa inceapa negocierile si sa gaseasca rapid solutii pentru ca activitatea operatorului aerian sa revina la normal. Ministrul Transporturilor a solicitat celor doua parti implicate sa urgenteze procedura de negociere pentru ca pasagerii sa nu aiba de suferit si a atras atentia ca "solutiile se pot gasi doar intr-un cadru institutional adecvat, nu de pe pozitii de forta".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri