Peter Schagen din Olanda a castigat premiul 1 la competitia de filme "poVeste din Romania", cu un material video de trei minute in care arata cat de bine este sa fii turist in Romania. Tanarul olandez a concurat cu alti 15 participanti care au ajuns in etapa finala.

Florin Jianu – ministru pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, Mirela Matichescu – vicepresedinte ANT, Tudor Giurgiu – regizor si Mihai Peptan – reprezentant Primaria Municipiului Bucuresti, au deliberat castigatorii competitiei la un eveniment organizat, vineri, la Camera de Comert si Industriei a Romaniei, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, sarbatorita astazi, 27 septembrie.

Romania (2013) from Peter Schagen on Vimeo.

Peter Schagen are 33 ani si locuieste in orasul Haarlem din nord-vestul Olandei. In 2013 a vizitat Romania alaturi de prietena lui, Andreea Bercu, o romanca stabilita in Olanda. In vacanta lor de 8 zile, au strabatut Centrul Vechi din Bucuresti, s-au plimbat cu barca in Parcul Cismigiu si au descoperit restaurantele din centrul Capitalei. Ulterior, Peter a pornit spre litoral, unde a facut plaja, a inotat si s-a distrat la concertele de pe plaja. Toate aceste momente apar intr-un film de aproximativ trei minute, cu care tanarul olandez s-a inscris in competitia lansata de autoritatile din Romania.

Sursa foto: Facebook.com/DIMMMAT

Cu filmul "Romania 2013", Peter Schagen a obtinut premiul 1 si va participa la Targul de la Londra si Expo Milano 2015. El va primi totodata o coloana sonora semnata de maestrul Gheorghe Zamfir.

Locul 2 a fost castigat de Ovidiu Slatineanu pentru filmul "Piatra Neamt". El va participa la Targul de la Stuttgart si la Expo Milano 2015.

Ultimul loc ii revine lui Catalin Dardea, pentru filmul "Costinesti", premiat cu o vacanta de o saptamana in Neptun.

Costinesti Gossip Clip 4 draft from Catalin Dardea on Vimeo.

In cadrul concursului a fost acordat si premiul "Social Media" pentru filmul cu cel mai mare numar de like-uri. Premiul a fost castigat de Otilia Panaite, pentru materialul "Romania-taramul de poVeste", care a inregistrat 542 de like-uri.

Concursul s-a desfasurat intre 22 august si 17 septembrie, iar conditia de participare a fost inscrierea unui filmulet de maximum cinci minute care sa prezinte un loc, o traditie sau o poveste despre Romania.

Competitia de filme "poVeste din Romania" este o initiativa care face parte din campania de promovare a brandului de tara, lansata de Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism prin Autoritatea Nationala pentru Turism.

Sursa foto: Peter Schagen, turist olandez in Romania/Vimeo.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri