Delta Dunarii si alte regiuni din Romania, intre care Brasov, Cluj si Bucuresti, vor fi promovate prin intermediul gastronomiei si vinurilor romanesti, intr-o serie intitulata "Food and Wine Adventures: Romania", care va fi difuzata anul viitor la nivel international de televiziunea Travel Channel, scrie Mediafax.

Compania Scripps Networks Interactive, care detine Travel Channel, si compania de productie Tuesday's Child lucreaza in prezent la realizarea seriei "Food and Wine Adventures: Romania", care va cuprinde sase episoade de cate 30 de minute, dupa cum a declarat producatorul Eoin O'Shea, care se afla in prezent in Romania pentru a finaliza filmarile la acest proiect.

Noua serie de documentare "Food and Wine Adventures: Romania" va fi difuzata in prima parte a lui 2015 la televiziunea Travel Channel, care este retransmisa si in Romania. "Food and Wine Adventures: Romania" isi propune sa continue campania de promovare a Romaniei, prin intermediul Travel Channel, inceputa prin trilogia documentara "Wild Carpathia", care a fost difuzata in perioada 2011 - 2013, la nivel international, de aceasta televiziune.

"Este un program despre mancarea si vinul romanesc, iar prezentatorii sunt Jenny Powell, o cunoscuta prezentatoare de televiziune din Marea Britanie, si Olivier Magny, un expert in vinuri din Paris", a declarat producatorul Eoin O'Shea.

Spre deosebire de seria "Wild Carpathia" de la Travel Channel, in care Romania a fost promovata si prin intermediul unor personalitati precum printul Charles al Marii Britanii, principesa Margareta si Ivan Patzaichin, noul serial "Food and Wine Adventures: Romania" nu va pune accentul pe astfel de persoane celebre. "Incercam sa facem cunoscuti in aceasta serie oamenii din spatele cortinei. Am incercat pe cat posibil sa cautam lucrurile ascunse si oamenii de zi cu zi", a explicat producatorul Eoin O'Shea.

Echipa lui Eoin O'Shea a filmat timp de aproximativ patru saptamani in sase zone din Romania (Constanta - Delta Dunarii, Brasov, Baia Mare, Arad, Cluj-Napoca si Bucuresti), urmand sa incheie filmarile vineri seara in Centrul Vechi din Bucuresti. "Primul nostru spatiu de filmare a fost in Constanta. Am calatorit apoi spre Tulcea, pentru a ajunge in Delta Dunarii, unde am invatat cum se face vinul de nisip si am invatat sa gatim supa de peste. Jenny Powell chiar a mers cu unul din localnici la pescuit in lacul sau preferat", a spus producatorul seriei documentare.

Atat britanica Jenny Powell, cat si francezul Olivier Magny au fost foarte impresionati de Delta Dunarii, considerand ca este "unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-au vazut pana acum". Olivier, in special, a descris experienta sa din Delta Dunarii drept "una dintre cele mai extraordinare din viata sa".

"Turneul" celor trei a continuat in judetul Brasov, unde Jenny Powell a mers la o vanatoare de trufe salbatice, recoltate cu ajutorul unor caini, in padurile din jurul Brasovului. "Am fost, de asemenea, la producatori de sampanie si vin spumant, la Azuga, unde Olivier a invatat despre procesul traditional de productie", a explicat Eoin O'Shea.

Totodata, specialistul francez in vinuri Olivier Magny a recunoscut ca a venit in Romania cu multe prejudecati, avand in vedere "reclama negativa" pe care o fac unele persoane de etnie roma in Franta. "Am venit cu idei preconcepute, insa am ajuns sa avem o mare apreciere fata de Romania. Oamenii au fost foarte prietenosi, calzi si primitori. A fost un privilegiu sa fim aici", a spus Olivier Magny.

El a fost surprins in mod placut si in privinta calitatii vinurilor din Romania. "Nivelul acestora este mai ridicat decat am anticipat. Cred ca este un loc nedescoperit pentru oamenii din Europa de Vest. Nimeni nu bea vin romanesc, nimeni nu cunoaste nimic despre vinurile romanesti. Cred ca sunt multe lucruri de aflat si de descoperit de catre entuziasti si am fost foarte impresionat ca dupa perioada comunista a fost o reala provocare pentru producatorii de vin sa realizeze tranzitia la noile standarde. Am fost surprins in mod placut (...). Si ne-a placut mancarea, am fost impresionati de gustul si de calitatea produselor, ceea ce nu este foarte usor de obtinut in locurile de unde venim noi. Mancarea are gust de mancare", a mai spus Olivier Magny.

Sursa foto: Pelican, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri