Boeing, unul dintre cei mai mari producatori de avioane din lume, a anuntat ca a primit o comanda pentru 50 de avioane de la operatorul Garuda din Indonezia, valoarea totala fiind de 4,9 miliarde de dolari, relateaza Reuters.

Cele 50 de avioane comandate de compania din Indonezia sunt din familia 737. Dintre acestea, 46 reprezinta comenzi noi de avioane cu o singura punte 737 MAX 8, in timp ce celelalte patru sunt inlocuiri ale comenzilor deja existente de Next-Generation 737-800 cu 737 MAX 8, arata Mediafax.

Operatorul din Indonezia a raportat ca, in prezent, foloseste 77 de aparate Boeing 737 si ca noile avioane ii vor acorda flexibilitatea de care are nevoie pentru a se dezvolta si a-si innoi flota, in acord cu cerintele pietei.
In noiembrie anul trecut, Garuda a anuntat ca planuieste sa cumpere pana la 250 de aparate de zbor noi, pentru a-si dubla flota si pentru a satisface cererea de pe piata locala, care inregistreaza unul dintre cele mai rapide ritmuri de crestere la nivel mondial.

Pentru Boeing, contractul cu Garuda ajuta compania in rivalitatea cu Airbus pe piata avioanelor cu o singura punte, cele mai folosite la nivel mondial. Avioanele Boeing 737 concureaza cu familia aeronavelor A320 produse de Airbus, in timp ce modelele Max cu motoare modernizate rivalizeaza cu noile aparate A320neo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri