Peste 65.000 de turisti straini au ajuns, anul acesta, pana in prezent, cu nave de croaziera in Portul Constanta, iar pana la incheierea sezonului, in 15 noiembrie, numarul acestora ar putea creste la 70.000, potrivit directorului Administratiei Porturilor Maritime Constanta, George Visan.

Directorul comercial al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, George Visan, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca numarul turistilor straini care ajung in tara noastra cu nave de croaziera a crescut, incepand din 2008, cu 20 la suta in fiecare an, potrivit Mediafax.

”Daca in 2008 inregistram 15.000 de turisti, an de an aceasta cifra a crescut constant cu 20 la suta. Anul acesta la acest moment inregistram 65.000 de turisti. Sezonul se va inchide in 15 noiembrie cand va fi ultima nava care va vizita Portul Constanta in acest an. Speram sa atingem undeva la 70.000 de pasageri care au tranzitat in acest an Portul Constanta”, a afirmat George Visan.

El a precizat ca Administratia Porturilor Maritime intentioneaza anul viitor sa realizeze un nou terminal pentru pasageri in apropierea celui deja existent, acesta urmand sa fie utilizat in cazul in care doua nave de croaziera sosesc in acelasi timp in port. De asemenea, directorul comercial al APMC a spus ca doreste ca impreuna cu autoritatile locale sa fie infiintata o linie de transport in comun care sa lege terminalul de pasageri de centrul orasului.

El estimeaza ca anul viitor numarul turistilor care vor sosi pe nave de croaziera in Portul Constanta va fi cel putin la nivelul din 2014, fiind posibila chiar o usoara crestere. Vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Mirela Matichescu, a afirmat, in aceeasi conferinta de presa, ca judetul Constanta reprezinta un obiectiv interesant pentru turistii straini atat in timpul sezonului estival, cat si in extrasezon.

”Cred ca judetul Constanta reprezinta un obiectiv interesant pentru un turist strain atat in perioada sezonului estival, cat si in extrasezon. Imbucurator este faptul ca multe dintre navele de croaziera si-au prelungit perioada de sedere in tara noastra, iar acesta este un lucru care permite agentiilor de turism sa diversifice ofertele si sa extinda programele pentru turistii care vin si opteaza sa coboare pe tinut romanesc”, a afirmat Mirela Matichescu.

Turistii pot alege excursii la Bucuresti, in Delta Dunarii, la Cetatea Histria, la Crama Murfatlar sau pot opta pentru vizitarea obiectivelor din municipiul Constanta. Potrivit sursei citate, cei mai multi turisti care au ajuns in tara noastra in acest an cu nave de croaziera au fost americani, urmati de italieni, francezi si germani.

Sezonul de croaziere in 2014 a fost deschis in Portul Constanta in 1 aprilie si se va incheia in 15 noiembrie. In anul 2013, aproximativ 55.000 de turisti au ajuns cu nave de croaziera in Portul Constanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri