Cartagina

Cartagina

Niciun loc din Tunisia nu te face sa intelegi mai bine ce inseamna aceasta tara. Pe coasta de nord a Africii, la periferia orasului Tunis, capitala Tunisiei, o sa gasesti ruinele Cartaginei, care a fost la un pas sa rastoarne mareata Roma. In Antichitate, Cartagina era una dintre cele mai importante colonii romane si patria cartaginezilor. Astazi, este un cartier rezidential al Tunisului, cu vestigii ale perioadelor romane, care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. De la Cartagina auziti valurile Marii Mediterane.

Sursa foto: Ruinele Cartaginei/Shutterstock.com

Sidi Bou Said

Sidi Bou Said

Orasul Sidi Bou Said este una dintre cele mai renumite statiuni de pe coasta nord-africana a Marii Mediterane. Fascinat de frumusetea locului, baronul Rudolf von Ehrlanger a construit aici, in 1912, un palat inconjurat de un parc imens, unde astazi se afla Centrul muzical mediteranean. In Sidi Bou Saidului o sa remarci combinatia dintre arhitectura araba si cea andaluza. Datorita acestui lucru si culorilor predominante, orasul a fost numit micul "paradis alb si albastru".

Sursa foto: Sidi Bou Said/Shutterstock.com

Douz, Sahara

Douz, Sahara

Niciun turist care ajunge in Tunisia nu trebuie sa plece inainte sa cunoasca pustiul Saharei. Altfel, prietenii o sa-i spuna ca a fost degeaba in Tunisia. Aici te poti plimba cu Dromaderul, camila cu o cocoasa, pe dunele din desert. Iar daca nisipul vi se pare prea linistit, puteti incerca safari cu jeep-ul printre dunele imprevizibile ale Saharei.

Sursa foto: Camile in Sahara/Shutterstock.com

Insula Djerba

Insula Djerba

O mare atractie pentru turisti este Insula Djerba, mai ales dupa o tura aventuroasa de safari. In Djerba te va surprinde combiantia reusita intre extravaganta si traditie. Pe coasta de est se intind plaje cu nisip alb stralucitor, cu hoteluri de lux, in timp ce in est gasesti piete aglomerate, iar in centrul insulei descoperi sate pitoresti. Printre toate acestea, bifeaza si o vizita in rezervatiile naturale, unde sa le faci cu ochiul crocodililor.

Sursa foto: Crocodili pe Insula Djerba/Shutterstock.com

Kairouan

Kairouan

Kairouan este unul dintre cele mai importante centre religioase islamice din Africa. Aici poti faci o vizita la Marea Moschee Okba si sa asisti la o demonstratie despre covoare. Continua sa descoperi spiritul tunisian prin plimbari lente la pas in centrul vechi Medina.

Sursa foto: Marea Moschee Okba/Shutterstock.com

Cand este potrivit sa mergi in Tunisia

Cand este potrivit sa mergi in Tunisia

Perioada optima pentru o vacanta in Tunisia este intre noiembrie si aprilie, cand temperaturile se mai domolesc, lucru valabil si pentru alte tari africane ca Egipt sau Maroc. O alegere potrivita ar putea fi chiar de Revelion, cand puteti trece in noul an pe plajele fine ale Tunisiei. Agentia Perfect Tour are si o oferta pentru cei care vor sa deschida sampania in Tunisia, 1.160 de euro de persoana pentru un circuit de 9 zile in cele mai importante destinatii tunisiene, amintite anterior, de la Cartagina, Sidi Bou Said, Douz (Sahara), Insula Djerba, Kairouan si alte cateva locuri.

Oferta acopera 8 nopti de cazare la hotel de 4 stele, biletele de avion dus-intors Bucuresti-Tunis, demipensiune si pranz in ziua a 6-a, masa festiva de Revelion, toate transferurile, transportul intern, insotitor din partea agentiei, tips-urile pentru ghizii si soferii locali si asigurarea de calatorie.

Sursa foto: Tunisia la Marea Mediterana/Shutterstock.com

Sursa foto: Caminele in Sahara/Shutterstock.com