Calatorii romani isi vor petrece vacanta de iarna din acest an in marile orase europene, dar si in destinatii exotice din Asia sau Oceania. Astfel, Londra este in continuare destinatia favorita a romanilor pentru sarbatorile din aceasta iarna, asa cum a fost si pentru cele de Paste, potrivit unui studiu al portalului de bilete de avion, eSky.ro.

Cele mai populare zece orase unde vor calatori romanii iarna aceasta se afla aproape de casa, in Europa. Cu toate aceasta, 5,82% dintre conationali au ales sa-si petreaca sarbatorile in destinatii indepartate din Malaezia si Thailanda.

Cel mai popular oras ramane Londra, ales de 16% dintre romanii care isi vor petrece Sarbatorile in afara tarii. Bruxelles ocupa a doua pozitie in clasament, urmat de Milano. Romanii vor mai calatori anul acesta de Craciun si Revelion in Paris, Roma, Madrid, Barcelona, Viena si Dublin.

Italia ramane una dintre cele mai apreciate tari, 21% dintre romanii care vor calatori in lume iarna aceasta alegand orase istorice, la munte sau la mare, precum Milano, Roma, Torino, Venetia, Bologna, Bari, Catania sau Verona. Celelalte tari care ofera calatorilor din Romania mediul perfect pentru vacantele de iarna la care au visat intreg anul sunt Marea Britanie (17,32%), Spania (15%), Germania (12%) si Elvetia (3%).

Craciun si Revelion 2015, pe plaje exotice

Pe langa destinatiile traditionale pentru Craciun si Revelion, romanii continua tendinta pornita in urma cu cativa ani si aleg destinatii exotice pentru vacanta de iarna. Astfel, 4,11% dintre acestia isi vor petrece sarbatorile departe de frig, in Tenerife (Spania), Dubai (Emiratele Arabe Unite), Kuala Lumpur (Malaezia), Bangkok (Thailanda) si Cancun (Mexic).

Chiar si asa, exista in continuare conationali care au ales un decor de poveste pentru sarbatorile lor. Aproximativ 5% dintre cei care vor calatori in afara tarii au ales tarile din nordul Europei pentru vacantele lor: Copenhaga (Danemarca), Malmö (Suedia) sau Rovaniemi (Laponia, Finlanda).

Cel mai ieftin zbor de sarbatori: 54 euro

Cel mai scump bilet de avion rezervat pentru aceasta perioada este in valoare de 960 euro, cu destinatia Bangkok (Thailanda), in timp ce pentru cel mai ieftin, cu destinatia Bari (Italia), s-a achitat doar 54 euro.

Cand vine vorba despre hotelurile unde romanii se vor rasfata de Sarbatori, cele din orase europene conduc clasamentul. Cele mai populare orase, alese pentru sejururi medii de sase nopti, sunt Amsterdam, Barcelona, Paris si Valencia. Recordul pentru cea mai scumpa rezervare hoteliera este detinut de un sejur in Male (Maldive), pentru o vacanta de 14 nopti in doi, in valoare de 1.048 euro.

eSky.ro detine 28% cota de piata, din segmentul vanzarii online de bilete de avion de catre agentiile de turism din Romania. Face parte din grupul multinational eSky.pl Group, prezent in pietele din Polonia, Bulgaria, Romania si Brazilia. In piata romaneasca activeaza din 9 noiembrie 2009 si concureaza cu Paravion si Vola.ro.

Sursa foto: Londra/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri