Reteaua hoteliera Ibis Romania, parte a grupului international Accor, a inregistrat in primele 9 luni ale anului 2014 un grad de ocupare de 66% si 136.000 de camere vandute, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat de presa.

Din totalul camerelor vandute in Romania, 71.5% au reprezentat cazari aferente calatoriilor de afaceri, segmentul de leisure generand 28.5 % din cazari.
„Ponderea segmentului de leisure este mai mare acum fata de rezultatele la jumatatea anului, cand turistii de leisure generasera 23% din camerele vandute la Ibis. Aceasta crestere pe segmentul leisure reflecta rezultatele din timpul verii, cand avem mai multi turisti in vacanta fata de restul anului, in special in hotelul Ibis din Constanta, care de altfel are si cel mai mare grad de ocupare din cadrul retelei in Romania, de 79%”, a declarat Ioan David, director general Ibis Romania.

Turistii romani au adus 63% din cazarile la hotelurile Ibis in primele 3 trimestre ale anului 2014, urmati la mare distanta de germani, italieni, francezi si greci, fiecare cu o pondere intre 3%-10% din cazarile Ibis.

Ibis a avut o evolutie constanta pe segmentul de conferinte si evenimente, cu 1900 de sali de conferinta vandute in perioada ianuarie-septembrie 2014, similar cu aceeasi perioada din 2013. Cele 4 hoteluri Ibis au 24 de sali de conferinte si seminarii, cu un total de pana la 1650 de locuri. In total, cele 4 hoteluri Ibis din Romania au 760 de camere, astfel: 250 de camere la Ibis Bucuresti Gara de Nord, 161 de camere la Ibis Bucuresti Palatul Parlamentului, 154 de camere la Ibis Constanta si 195 camere la Ibis Sibiu.

“Este un an relativ bun pentru Ibis in Romania, cu crestere a gradului de ocupare in toate cele 4 hoteluri ale noastre, ceea ce nu a fost deloc usor, avand in vedere ca segmentul de 3*** este cel mai concurential din industria hoteliera in Romania. Noi am lucrat in special la serviciile oferite oaspetilor nostri (confort, conectivitate WiFi gratuita in toate spatiile, ore extinse pentru mic dejun, meniuri noi cu mare diversitate de gusturi dar preturi foarte rezonabile in restaurante etc) si de asemeni la acordurile pe termen lung cu clientii corporate si cu agentiile colaboratoare, carora ne straduim sa le asiguram termeni preferentiali cat mai avantajosi.”, a adaugat Ioan David.

Ibis este cea mai mare retea hoteliera economy din Europa, iar in Romania opereaza 4 hoteluri de 3***: doua in Bucuresti si cate unul in Constanta si Sibiu. Cele 4 hoteluri Ibis au 235 de angajati in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri