Romanii sunt tot mai interesati sa petreaca Craciunul acasa la Mosu'. Asa ca 500 de turisti din Romania merg in acest an in Laponia, cu Perfect Tour, prima agentie care a introdus aceasta destinatie in tara noastra, in urma cu 9 ani.

"Anul trecut s-au intalnit cu adevaratul Mos Craciun circa 300 de romani, iar in 2014 numarul acestora ajunge la circa 500. In general, romanii prefera sa petreaca Craciunul acasa, alaturi de familie si prieteni. In ultimii ani insa, din ce in ce mai multi opteaza pentru o vacanta, fie la schi (Austria, Bulgaria, Franta, Elvetia, Italia), fie intr-o destinatie exotica (Republica Dominicana, Mexic, Thailanda, Maldive). De asemenea, turistii sunt din ce in ce mai bine informati si solicita vacante personalizate in detaliu, cu excursii optionale aproape in fiecare zi, cazare in hoteluri premium si servicii de top", spune Razvan Scaesteanu, PR managerul agentiei de turism.

Sursa foto: Aurora boreala in Rovaniemi/Shutterstock.com

Perfect Tour a fost prima agentie din Romania care a introdus, acum 9 ani, destinatia Laponia. In primii 8 ani, a existat un singur Charter al lui Mos Craciun dar, anul acesta, in urma cererii marii din 2013, Perfect Tour a introdus doua chartere catre tara lui Mos Craciun: in Levi – statiunea de schi a Mosului, si in Rovaniemi, unde se afla Parcul Mosului si Gradina Zoologica Ranua.

Cat te costa sa faci cunostinta cu Mos Craciun

O vacanta in Laponia costa de la 1.400 de euro de persoana in perioada 22-26 decembrie. Suma acopera biletele de avion Bucuresti-Rovaniemi-Bucuresti, transfer aeroport-hotel-aeroport, 4 nopti de cazare la un hotel de 4 stele in camera dubla, mic dejun pe toata durata vacantei si alte mese in functie de hotelul ales, transfer Rovaniemi-Levi si diferite excursii, printre care si cea pentru intalnirea cu Mos Craciun si familia sa.

"Craciunul in Laponia este unul dintre cele mai importante produse Perfect Tour, daca nu chiar cel mai important, alaturi de celelalte pachete de vacanta pentru familii, precum escapadele la Disneyland Paris si in celelalte parcuri de distractii, croazierele pe nave cu facilitati si programe speciale pentru copii si circuitele pentru familie", spune reprezentantul agentiei de turism.

In ultimii ani, cererile de vacante de Craciun se afla pe un trend ascendent. Astfel, vacantele de Craciun si Revelion reprezinta circa 35% din totalitatea vacantelor de iarna (schi, relaxare, spa & wellness) vandute de agentia Perfect Tour. Perfect Tour a avut anul trecut o cifra de afaceri de 206 milioane de lei (46 milioane euro), ceea ce o plaseaza pe primul loc in topul agentiilor de turism din Romania, si un profit net de 1,3 milioane lei (306.000 euro), la 163 de angajati, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Sursa foto: Laponia/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri