Pilotii Lufthansa, compania aeriana a Germaniei, vor intra in greva incepand de luni, din cauza unui conflict privind pensionarea, in urma unui apel facut de unul dintre sindicate in tara, informeaza AFP.

Aceasta greva, a 10-a incepand din aprilie, va conduce la anularea a sute de zboruri, potrivit previziunilor potrivit previziunilor companiei, citate de agentia germana de presa DPA. Zborurile interne si cele catre Europa cu plecare din Frankfurt si Munchen vor fi afectate cu precadere, dar nu si zborurile de lung curier, potrivit DPA.

Greva va incepe luni la pranz (13.00 ora Romaniei) si se va incheia la miezul noptii (01.00 ora Romaniei). Aceasta ar urma sa afecteze zborurile de scurt si mediu curier din Germania, precum si cele de lung curier, a declarat intr-un comunicat sindicatul pilotilor Vereinigung Cockpit, care a anuntat deja vineri seara esecul negocierilor cu conducerea gigantului aerian, sugerand posibilitatea unei noi greve, scrie Mediafax.

Zborurile de marfa ale Lufthansa Cargo ar urma sa fie, de asemenea, afectate de aceasta miscare sociala incepand cu ora 02.00 GMT (04.00 ora Romaniei) si pana cu putin inainte de miezul noptii. Germanwings, filiala low cost a Lufthansa, nu este afectata de greva, a adaugat sindicatul, scrie Mediafax.

Sindicatul pilotilor Cockpit sustine ca responsabilitatea esecului negocierilor care au loc din octombrie revine conducerii Lufthansa, prima companie aeriana din Europa, "in pofida tuturor eforturilor pilotilor de a se ajunge la un compromis".

"Trebuie gasita o solutie (...) Suntem pe punctul de a reusi dar negocierile trebuie sa se reia si sa fie duse la capat", a declarat duminica pentru presa germana un alt purtator de cuvant al Lufthansa, Barbara Schädler. "Suntem in continuare convinsi ca o solutie nu va putea fi gasita decat impreuna si la masa de negocieri", a declarat la randul sau un purtator de cuvant al Lufthansa, intr-un comunicat.

Sursa foto: Aeroportul din Frankfurt/Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri