5 miliarde de euro si 500.000 de romani si straini care vor cumpara pachete all inclusive. Acestea sunt efectele aplicarii reducerii TVA de la 24% la 9%, anunta Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism (D.I.M.M.M.A.T.).

In urma negocierilor cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana, partea romana a reusit sa obtina scaderea TVA-ului la pachetele din turism de la 24% la 9%.

"Potentialul pe piata de turism in urma implementarii acestei masuri are in vedere suma de 5 miliarde de euro. De asemenea, numarul de turisti estimat a fi atrasi in achizitionarea acestui pachet este de aproximativ 500.000 si este format din cetatenii romani ce in prezent isi petrec concediile in Bulgaria si Turcia, destinatii all inclusive, precum si din cetatenii straini consumatori de astfel de pachete ce se vor orienta catre tara noastra", se arata in comunicatul D.I.M.M.M.A.T.

Ministrul delegat pentru IMM-uri si Turism a declarat ca aceasta extindere a reducerii TVA-ului rezolva o problema de competitivitate a serviciilor turistice. „A fost una dintre prioritatile mandatului meu si ma bucur ca s-a rezolvat in favoarea operatorilor din turism si implicit a beneficiarilor de pachete turistice. Avantajele acestei initiative au in vedere scaderea preturilor la pachetele turistice, cresterea numarului de turisti romani si straini care aleg ca destinatie locatii din Romania, investitiile in infrastructura pe care industria le va realiza in beneficiul turistilor, dar si diversificarea ofertelor si dezvoltarea pe orizontala a economiei in zonele respective”, a subliniat ministrul Florin Nicolae Jianu.

Sursa foto: Turisti fericiti/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri