Romanii aleg sa petreaca Revelionul in Romania sau Austria, iar primele pachete au fost vandute inca din iunie-iulie, cand reducerile la cazare si biletele de avion erau de cel putin 30%, potrivit reprezentantilor TUI TravelCenter.

"Tendinta in Europa este aceea de a achizitiona vacantele pentru Sarbatorile de iarna inca din lunile iunie - iulie, lucru care incepe sa se reflecte si pe piata din Romania. Motivele pentru care rezervarile sunt efectuate din ce in mai devreme si pentru aceste tipuri de vacante sunt multiple. Un prim motiv, unul foarte important, este cel financiar: rezervarile timpurii atrag dupa sine reduceri considerabile atat la cazare, de minimum 30%, dar si la biletele de avion. Al doilea motiv este reprezentat de paleta mai larga de pachete de servicii turistice din care se poate alege", spune Cosmin Marinof, director de vanzari in cadrul TUI TravelCenter/Eurolines, unde cele mai solicitate destinatii sunt Bulgaria, Dubai, Thailanda, Singapore, Maldive, Republica Dominicana si Mexic, cu Romania si Austria pe primele locuri.

Revelion in Austria, mai ieftin decat in Romania?!

Interesant in aceasta situatie este ca diferenta de pret intre Romania si Austria nu este foarte mare. De exemplu, un pachet de cazare 4 nopti (30 decembrie-3 ianuarie) in Bran costa 365 euro/persoana. Oferta include mic dejun, foc de tabara cu taierea porcului, masa festiva de Revelion si bufet sudez brunch - 01.01.2015-+ orele 12.00-16.00. In schimb, in Austria, in statiunea Rauris, cu 415 euro/persoana platesti 7 nopti de cazare in camera dubla cu demipensiune, intre 27 decembrie si 3 ianuarie.

Sursa foto: Austria/Shutterstock.com

Revelion aproape cat o garsoniera

Cel mai scump Revelion aflat in oferta agentiei costa aproximativ cat o garsoniera: ati plati 21.440 euro pe o vila timp de 7 nopti intr-un resort de 5 stele in Maldive? Costul acopera cazarea, biletele de avion Bucuresti-Maldive-Bucuresti, taxe de aeroport, bagaje de mana si de cala si transferurile catre unitatea de cazare si aeroport.

Sursa foto: Maldive/Shutterstock.com

Cei care cumpara pe ultima suta de metri se confrunta cu lipsa disponibilitatilor pentru hotelurile sau pachetele vizate si tarife mai mari. In schimb, cei care isi rezerva din timp au de unde alege din cele mai bine oferte, la hotelurile cele mai cautate, si la tarife mai mici decat cele disponibile pe ultima suta de metri, spune reprezentantul agentiei.

Totusi, cei mai multi romani decid unde petrec Revelionul in octombrie-noiembrie. Insa, dupa cum sustine Cosmin Marinof, perioada aceasta incepe sa devina dificila deoarece disponibilitatile sunt din ce in ce mai reduse, iar hotelurile isi micsoreaza nivelul reducerilor de Early Booking si cresc astfel tariful pachetului comparativ cu valoarea din lunile precedente.

Clientii TUI TravelCenter au ales in 2013 in proportie de aproximativ 35% pachetele pentru revelion in Romania si de 65% pentru extern.

Sursa foto: Happy New Year/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri