Turistii care aleg sa isi petreaca sarbatorile la tara si opteaza pentru Marginimea Sibiului sunt asteptati cu mancaruri traditionale si colindatori, tarifele fiind cuprinse intre 40 si 220 de lei pe noapte de persoana de Craciun. In Maramures, unii proprietari de pensiuni au oferte all-inclusive.

In judetul Sibiu, zeci de unitati de cazare s-au pregatit cu oferte speciale pentru perioada sarbatorilor de iarna, cele mai cautate zone fiind Marginimea Sibiului, unde turistii pot admira peisajul, pot lua o gura de aer proaspat si pot trai cu adevarat ca la tara, dar si zonele montane Balea si Paltinis si municipiul Sibiu, noteaza Mediafax.

In Marginimea Sibiului, proprietarii de pensiuni au pregatit oferte speciale pentru Craciun, in acestea fiind incluse, in general, mancaruri traditionale, grupuri de colindatori si muzica populara specifica zonei. Preturile pentru perioada Craciunului variaza intre 40 si 220 de lei pe noapte de persoana, in functie de clasificarea fiecarei unitati de cazare.

Unele dintre pensiunile agroturistice din Marginimea Sibiului le ofera turistilor posibilitatea de a participa la treburile gospodaresti de peste zi, de exemplu mulsul vacilor sau adapatul cailor. In plus, in cazul in care va fi zapada, turistii se vor putea plimba cu sania trasa de cai. Pentru perioada Revelionului, multe din unitatile de cazare din Marginimea Sibiului sunt deja rezervate.

"Avem intreaga capacitate ocupata de Revelion. Sunt oameni din Bucuresti care au mai fost la noi si in anii trecuti. Ne-au contactat inca din vara pentru a rezerva cabana pentru noaptea de Revelion", spune Mihaela Faur, reprezentant al unei cabane cu 16 locuri. Unitatile de cazare din zona care inca nu sunt ocupate pentru Revelion pot fi inchiriate integral sau in acestea se pot rezerva camere la preturi cuprinse intre 100 si 400 de lei pe noapte de persoana. Sejururile minime sunt, la majoritatea unitatilor, de trei nopti, iar pachetele includ cazarea cu pensiune completa sau demipensiune, dar si masa festiva din noaptea de Revelion si din 1 ianuarie.

Preturile difera in functie de tipul unitatii de cazare

Turistii care aleg zona montana din judetul Sibiu spera sa gaseasca aici de sarbatori zapada, iar potrivit meteorologilor s-ar putea ca dorinta sa li se implineasca. La Balea Lac deja exista un strat de nea, iar in zona se lucreaza de zor la construirea Hotelului de gheata, atractia principala a zonei. "Am inceput lucrarile la hotelul din acest an. Tema va fi «Horoscop». Hotelul principal va fi gata pana de sarbatori. De Craciun va putea fi vizitat, iar pentru Revelion avem deja rezervari. Unitatea este rezervata in proportie de suta la suta de un grup de turisti din Marea Britanie", afirma Leonard Klingeis, reprezentantul companiei care construieste Hotelul de gheata.

El spune ca, dupa sarbatori, proiectul va continua cu constructia unor sateliti ai hotelului, dar si cu realizarea Bisericii de gheata. Aceeasi firma detine la Balea Lac si o cabana, iar pentru Revelion au fost pregatite mai multe pachete de oferte. Primul pachet consta in trei nopti de cazare, demipensiune si masa festiva de Revelion, iar pentru acesta pretul variaza intre 1.140 si 1.315 lei de persoana, in functie de tipul de camera aleasa. Cel de-al doilea pachet include doua nopti de cazare, demipensiune si masa de Revelion si poate fi achizitionat la preturi cuprinse intre 963 si 1.228 de lei de persoana.

Shutterstock / Sibiu

La aceasta cabana nu exista o oferta speciala pentru Craciun, dar pot fi inchiriate camere la preturi cuprinse intre 100 si 360 de lei pe noapte. La cea de-a doua cabana de la Balea Lac - fosta cabana de vanatoare a familiei Ceausescu - turistii pot achizitiona pachete de Revelion la tarife cuprinse intre 850 si 1.100 lei /persoana. Pretul difera dupa numarul noptilor de cazare si de tipul camerei, iar in oferta sunt incluse cazarea, demipensiune, masa festiva si divertisment. Toti cei care aleg un pachet la aceasta cabana beneficiaza de o noapte de cazare gratuita. De Craciun, un loc in aceasta cabana poate fi rezervat cu preturi cuprinse intre 350 si 420 de lei pentru un sejur de doua nopti. Cei care platesc doua nopti primesc gratuit cea de-a treia noapte.

La Balea Lac turistii pot schia, se pot da cu sania sau cu patinele direct pe Lacul Balea sau pot inchiria un snowmobil. In statiunea Paltinis, in cealalta parte a judetului, turistii pot alege fie cabane particulare, fie unitati de cazare cu diferite dotari, de la cabane simple pana la hoteluri de patru stele cu centre SPA, sauna, piscina, conexiune la internet si parcare privata.

La Paltinis, pretul pachetelor speciale de Revelion porneste de la 125 de lei si poate ajunge pana la 630 de lei pe noapte de persoana. Si aici multe dintre unitatile de cazare sunt deja inchiriate de Revelion, dar mai exista locuri disponibile pentru Craciun, cand preturile variaza intre 45 si 120 de lei pe noapte la pensiuni si pot ajunge pana la 334 de euro de persoana pentru un sejur de doua nopti la un hotel de patru stele.

Daca nu va ninge, turistii care aleg statiunea Paltinis vor putea schia totusi pe partiile din complexul Arena Platos unde exista instalatii de zapada artificiala si nocturna. Aici vor fi organizate chiar petreceri pe partie, atat de Craciun, cat si de Revelion. Municipiul Sibiu este o alta destinatie de sarbatori. Inchirierea unei camere in oras se poate face cu sume cuprinse intre 63 si 293 de lei pe noapte. Cei care aleg orasul ca destinatie de vacanta pot beneficia de ofertele bogate ale muzeelor, pot vizita Targul de Craciun si pot vedea imprejurimile.

Mancarea traditionala nu va lipsi in Maramures

O alta destinatie pentru turistii care vor sa isi petreaca sarbatorile la tara este judetul Maramures, unde acestia vor putea imbraca costume populare, vor putea asista la taierea porcului si vor fi colindati de grupuri de "coconi" - copii imbracati in costume populare traditionale care vestesc primii Nasterea Domnului in toate gospodariile, in Ajunul Craciunului.

La o pensiune de trei stele, pentru Craciun o noapte de cazare costa 180 de lei de persoana. "Oferim in 23 decembrie, in ajunul Ajunului Craciunului, cina cu mancaruri traditionale, iar in 24 decembrie, pregatim la micul dejun toba, carnati, caltabosi, snitel, chiftele, jumari, zacusca, slanina, branza, oua, ceai, lapte, muraturi, unt, gem de casa. La pranz vor fi, la fel, mancaruri traditionale, iar in prima parte a serii vom fi colindati de grupuri de coconi si de cocoane, ce vestesc Marea Taina a Nasterii Mantuitorului", spune un reprezentant al pensiunii.

Totodata, turistii care vor dori sa participe la slujba speciala de Craciun o pot face la Manastirea Barsana, aflata la cinci kilometri de pensiune, dupa care se vor intoarce pentru a petrece in jurul bradului de Craciun, luand cina festiva. Si in prima zi de Craciun turistii vor putea participa la slujba de la Manastirea Barsana si li se vor servi la masa tot mancaruri traditionale. Pentru Revelion, pensiunea ofera un sejur de cinci zile si patru nopti de cazare cu demipensiune, adica mic dejun, cina si masa festiva de Revelion, la pretul de 850 de lei de persoana.

"Din mancarea traditionala nu vor lipsi coaste si carnati, sarmalele, cozonacul, prajiturile de casa, mamaliga cu branza si cu jumari si horinca din partea casei. De asemenea, turistii vor asista la un mini-program cu ceterasi din zona Maramuresului, iar celor care vor dori le punem la dispozitie costume populare pentru a se imbraca", spun reprezentantii aceleiasi pensiuni.

La o pensiune din Baia Sprie, care are 55 de camere, de Craciun un sejur de trei nopti si patru zile costa 900 de lei de persoana. "Primirea oaspetilor are loc in 23 decembrie, la pranz, cu platouri traditionale, horinca si vin, ciorba de perisoare, mixt grill, cartofi cu rozmarin la cuptor, salata asortata de muraturi, papanasi cu gem de afine. La cina se ofera tocanita de porc la ceaun, cu piure de cartofi, mamaliguta sau varza calita si clatite cu dulceata. In 24 decembrie, pregatim un mic dejun bufet suedez, un pranz cu ciorba taraneasca de porc, cotlet haiducesc, iar seara incepe cu primirea cetelor de colindatori si cu o cina cu bucate traditionale", afirma reprezentantii acestei pensiuni.

salajean / Shutterstock.com

De Craciun, turistii pot participa la slujba la biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena", situata la 500 metri de pensiune, iar la masa de pranz vor fi serviti cu ciorba ardeleneasca, ceafa rustica la cuptor, cozonaci si prajituri de casa. La cina, turistii vor primi medalion rustic si sarmale cu afumatura. De Revelion, un pachet turistic de 5 zile si patru nopti costa 1.500 de lei.

"Turistii sunt intampinati in 30 decembrie cu platouri rustice si ciorba de fasole cu afumatura, iar seara ii invitam sa asiste la taierea porcului si la pomana porcului. Masa festiva de Revelion include, printre alte produse, pastrav la cuptor si medalion de muschiulet de porc cu sos de piper verde. Vom mai avea tort, sampanie, tombola si focuri de artificii, invitati fiind Fratii Petreus. In 2 ianuarie, la cina, pregatim un gulas la ceaun in aer liber si un foc de artificii", adauga reprezentantii pensiunii.

O alta pensiune de trei stele, aflata in comuna Sacel, are trei variante de oferta, in functie numarul noptilor de cazare, cu preturi care variaza de la 790 de lei de persoana pentru patru zile si trei nopti, pana la 990 de lei de persoana, pentru sase zile si cinci nopti. "Turistilor le punem la dispozitie paine de casa pe vatra si cozonac de casa pe vatra, pregatite intr-un cuptor ce functioneaza cu lemne, prajitura de casa. Pentru masa festiva de Craciun pregatim mancare traditionala si oferim un spectacol folcloric cu ceterasi. De asemenea, turistii pot asista la taierea porcului pe ritm de muzica populara si ceterasi, la pomana porcului si la un foc de tabara. Le oferim si plimbari cu sania sau caruta trasa de cai", au spus reprezentantii pensiunii.

Pentru petrecerea de Revelion, pensiunea ofera trei variante, la fel in functie de numarul noptilor de cazare, intre 990 de lei de persoana pentru patru zile si trei nopti, si 1.190 de lei pentru sase zile si cinci nopti. Turistii vor beneficia de mese traditionale. La o pensiune din Viseul de Sus, cinci nopti de cazare in camera dubla costa, de Craciun, 1.350 de lei de persoana. In acest tarif sunt incluse mic dejun, pranz, cina, precum si o masa festiva traditionala cu colinde, iar o alta oferta este de 775 de lei de persoana pentru cinci nopti de cazare in camera dubla si demipensiune, plus o masa traditionala cu colinde.

De Revelion, turistii au la dispozitie, la fel, doua pachete: unul de 1.950 lei de persoana in camera dubla, pentru cinci nopti de cazare in regim all inclusive - bufet suedez si petrecere de Revelion, iar altul de 995 lei de persoana in camera dubla, demipensiune si petrecere de Revelion.

Shutterstock / Sibiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri