Turistii care vor sa isi petreaca sarbatorile in Bucovina sunt imbiati cu bucate traditionale, vizite la manastiri, plimbari cu sanii trase de cai, masaj sau baie cu lapte si miere. Preturile pornesc de la 655 de lei pentru trei nopti de cazare si ajung pana la 3.000 de lei la hotel de patru stele.

Multe dintre pensiunile si hotelurile din Bucovina au pachete turistice de Craciun si de Revelion vandute inca din luna septembrie, insa exista si unitati de cazare care mai au oferte disponibile. Ofertele turistice includ, pe langa cazare si masa, si pachete SPA, cu masaj, hidromasaj, sauna sau salina.
La o pensiune de patru margarete din Dorna Candrenilor, pachetul turistic de Craciun costa 1.000 de lei de persoana pentru trei nopti de cazare, cu demipensiune, program de colinde, pranz barbeque, foc de tabara, plimbare cu sania, program cu cor de colinde, dar si acces la piscina, sauna, salina, jacuzzi sau la sala de fitness, potrivit Mediafax.

La aceeasi pensiune, de Revelion, pentru patru nopti de cazare tariful este de 2.000 de lei de persoana, iar turistii beneficiaza de SPA, plimbari cu sania trasa de cai, petreceri in noaptea de Revelion si in seara de 1 ianuarie cu program artistic, foc de artificii, DJ si jocuri interactive. Turistii care vor merge la Vatra Dornei se pot caza la un hotel de patru stele care ofera de Craciun pachete de trei sau cinci nopti de cazare cu demipensiune la preturi cuprinse intre 655 de lei si 1.408 lei, fiind inclus si accesul la un centru SPA.

La acelasi hotel, oferta de Revelion cu patru nopti de cazare si mic dejun inclus este cuprinsa intre 1.250 de lei si 1.872 de lei. Preturile difera in functie de optiunile turistilor, masa festiva dintre ani costand 350 de lei. De asemenea, turistii pot beneficia, contra cost, si de masaj terapeutic, hidromasaj cu alge marine, masaj de relaxare sau masaj cu uleiuri esentiale si baie cu lapte si miere si impachetari cu argila. La un alt hotel de patru stele din Vatra Dornei, pachetul turistic de Revelion pentru cinci nopti de cazare cu demipensiune costa intre 2.340 de lei si 2.640 de lei de persoana, turistii beneficiind de plimbare cu telescaunul si gratar pe platoul alpin de unde incepe partia, de cina festiva de Revelion si de carnaval de 1 ianuarie cu program artistic. Totodata, turistii pot avea acces la piscina, sauna finlandeza, sauna umeda si sala de fitness.

Un pachet cu demipensiune de Revelion costa 1.600 de lei

La un hotel de patru stele din Gura Humorului, pretul unui pachet turistic de Craciun care include patru nopti de cazare cu demipensiune, gratar in aer liber si berbecut la protap variaza intre 1.400 de lei si 1.900 de lei de persoana. Pentru Revelion turistii trebuie sa plateasca intre 2.000 si 3.000 de lei de persoana pentru patru nopti de cazare cu demipensiune. Oferta include participare la taierea porcului, o serbare campeneasca cu gratare si balmos, foc de tabara si un spectacol cu formatii artistice bucovinene. La Voronet, la o pensiune de patru margarete, de Craciun, pachetul cu demipensiune costa 1.400 de lei de persoana si include patru nopti de cazare si cinci zile de "mese imbelsugate, ospitalitate bucovineana si traditii respectate cu sfintenie".

Pachetul cu demipensiune de Revelion costa 1.600 de lei de persoana pentru patru nopti de cazare, oaspetii fiind asteptati cu placinte poale-n brau si cu un paharel de palinca sau afinata, iar micul dejun va cuprinde produse traditionale, in timp ce cina va avea cate un meniu special in fiecare seara. In noaptea de Revelion, atmosfera va fi intretinuta cu muzica, sampanie, uratori si foc de artificii. La o pensiune din Sucevita, un sejur de Craciun cu trei nopti de cazare si demipensiune costa 1.250 de lei de persoana. Oferta include si masa festiva, cu bucate traditionale bucovinene, in timp ce de Revelion, pentru perioada 29 decembrie -2 ianuarie, pretul este de 1.800 de lei de persoana, iar turistii se pot plimba cu sanii trase de cai si pot primi vizita colindatorilor. Totodata, turistii sunt imbiati cu mancaruri traditionale bucovinene, iar la cina festiva din seara de Revelion vor fi foc de artificii, spectacol cu colindatori si muzica live. Cina campeneasca din seara de 1 ianuarie este organizata in foisorul in stil rustic, cu bufet cu preparate de casa, gratar, bulz moldovenesc, varza calita cu pulpa de rata confiata, tuica fiarta si vin fiert. Turistilor li se pun la dispozitie piscina, sauna, sala de sport, masa de ping-pong si de biliard.

In localitatea Vama, oferta de Craciun variaza pana la 1.600 de lei de persoana

In Radauti, la un hotel de patru stele, pentru trei nopti de cazare de Craciun oferta este cuprinsa intre 1.300 si 1.600 de lei de persoana, turistii putand vizita manastirile Putna, Sucevita, Moldovita, Voronet si Dragomirna si participa la programe artistice. De Revelion, pachetul turistic costa intre 1.950 de lei si 2.100 lei de persoana, turistii beneficiind de program artistic, tiroliana sau participarea la realizarea unui om de zapada. In noaptea de Revelion, turistii vor putea petrece cu o formatie locala, vor avea parte de un foc de artificii, iar de 1 ianuarie se organizeaza o noua petrecere.

La o pensiune de patru stele din localitatea Vama, de Craciun oferta turistica pentru cinci nopti de cazare este cuprinsa intre 1.690 de lei, iar turistii sunt invitati la pomana porcului, la plimbari cu sania trasa de cai si sa deguste bucate bucovinene. Mancarurile servite in timpul acestui sejur sunt specifice sarbatorilor de iarna, dupa retete traditionale bucovinene. De Revelion, pentru cinci nopti, pretul este de 1.990 de lei de persoana, turistii beneficiind de meniu dupa traditia locala bucovineana, de plimbari cu sania trasa de cai, gratar pe zapada, vin si tuica fiarta, bucovineana cu lautari, dar si de obiceiuri de iarna cu uratori.

In Campulung Moldovenesc, la un hotel de trei stele oferta de Craciun este de 750 de lei de persoana, cu trei nopti de cazare in regim de demipensiune. Turistii beneficiaza de degustari de produse traditionale, pranz festiv de Craciun si de o cina dansanta. De Revelion, la acelasi hotel, pachetul turistic este cuprins intre 1.900 de lei si 2.200 de lei pentru un cuplu, iar turistii vor putea beneficia de pomana porcului, festival de datini si obiceiuri, vizita la Muzeul lemnului din Campulung Moldovenesc, dar si de petrecere de Revelion si de carnaval in 1 ianuarie. In perioada sarbatorilor de iarna, turistii care vin in Bucovina sunt in special din Bucuresti, Constanta sau Galati, dar si din judetele apropiate, Botosani, Vaslui sau Iasi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri