Un avion de tip Airbus A320-200 apartinand companiei malaysiene low-cost AirAsia cu 162 de persoane la bord, inclusiv straini, a disparut duminica intre Indonezia si Singapore, au anuntat autoritatile locale si compania, cea de a treia drama de acest tip care afecteaza Malaysia anul acesta.

Celule de criza au fost activate pe aeroporturile Changi de la Singapore si de la Surabaya pentru primirea rudelor pasagerilor.

2014 este deja un an negru pentru aviatia malaysana, dupa pierderea a doua avioane apartinand companiei nationale Malaysia Airlines.

La 8 martie, zborul MH370 disparea la putin timp dupa decolarea de la Kuala Lumpur cu destinatia Beijing, cu 239 de persoane la bord. Disparitia avionului nu a fost explicata nici pana in prezent. Avionul s-ar fi prabusit in sudul Oceanului Indian, dupa ce a terminat carburantul, anunta Mediafax.

La 17 iulie, alt avion de tip Boeing apartinand companiei Malaysia Airlines, care asigura o legatura intre Amsterdam si Kuala Lumpur, exploda in zbor, aparent doborat de o racheta, in timp ce survola estul Ucrainei. Avionul transporta 298 de persoane, dintre care 193 erau cetateni olandezi.

La randul ei, Indonezia, un arhipelag care depinde in mare masura de transportul aerian pentru legaturile intre cele aproximativ 17.000 de insule care-l alcatuiesc, prezinta unul dintre cele mai dure bilanturi din Asia in materie de securitate aeriana.

AirAsia, un client important al companiei Airbus, este cea mai mare companie low-cost din Asia de Sud-Est. Creata in urma cu aproximativ 20 de ani, preluata si relansata de catre un fost membru al conducerii de la Time Warner, Tony Fernandes, AirAsiA s-a dezvoltat agresiv, achizitionand frecvent avioane.

AirAsia X, filiala pentru lung curier a companiei, a confirmat la jumatatea lui decembrie o comanda de 55 de avioane de tip A330Neo, versiunea remotorizata a celebrului avion de lung curier, un contract in valoare de 15 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri