Peste 15.000 de turisti din Republica Moldova vin in Romania in perioada 2-18 ianuarie, pentru a petrece sarbatorile de iarna pe stil vechi, mai multe agentii oferind in pachetul turistic si cate un Mos Craciun si o Craciunita pentru fiecare grup mare, potrivit patronatelor din turismul moldovean.

Patronatele din turismul moldovean estimeaza pentru acest an, de sarbatorile pe stil vechi, o crestere de peste 50%, datorata in principal eliminarii vizelor, dar si promovarii facute in ultimul an turismului romanesc in Republica Moldova, noteaza Mediafax. In plus, din cei peste 10.000 de turisti din Republica Moldova care au renuntat sa mai mearga in aceasta perioada in Ucraina, din cauza tensiunilor politice, o parte s-a indreptat catre Romania.

"Un alt motiv al cresterii mari din acest an sunt si preturile preferentiale acordate de hotelurile romanesti pentru turistii moldoveni. Un pachet de cinci nopti, cu transport cu autocarul, masa si cazare, costa 250 de euro", a declarat Gabriel Margineanu, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova.

Astfel, turistii din Republica Moldova cheltuiesc pentru vacante in Romania, intr-un interval de doar doua saptamani, peste 3,7 milioane de euro. Craciunul pe rit vechi este sarbatorit. Acestia prefera statiunile de pe Valea Prahovei, dar si Predeal, Poiana Brasov, Bran, Moeciu sau statiunile balneare, in principal Baile Govora, Slanic Moldova sau Covasna.

Pentru ca pachetele sa fie cat mai atractive, agentiile din Republica Moldova ofera gratuit, pentru grupurile mari, si cate un Mos Craciun, care in seara de Craciun pe stil vechi sa sustina un program care variaza intre doua si sase ore. "Mos Craciunii vin cu costume si programe pregatite din timp. Estimam ca peste 100 de Mos Craciuni vor insoti in aceasta perioada grupurile de turisti in Romania. Fiecare Mos Craciun va prezenta programul alaturi de cel putin o Craciunita, care danseaza si recita poezii. Unele dintre acestea vin tot din partea agentiilor, iar altele se ofera voluntare, din cadrul grupului", a mai spus Margineanu.

El a afirmat ca in perioada 2-18 ianuarie, cat dureaza sarbatorile de iarna pe stil vechi, Romania este destinatia care atrage cei mai multi turisti din Republica Moldova, urmata de Bulgaria si, mai nou, de Dubai. Peste 90% din turistii din Republica Moldova ajung in Romania in aceasta perioada cu autocarul, iar restul cu masini proprii sau avionul.

Potrivit Institutului National de Statistica, in primele zece luni ale anului trecut in Romania au sosit 35.235 de turisti din Republica Moldova, in crestere cu 18,5% fata de perioada similara a anului 2013. Cu aceasta cifra, Republica Moldova se afla pe locul 13 intr-un top al tarilor generatoare de turisti pentru Romania, clasament condus de Germania, Italia, israel, Franta si Rusia.

Sursa foto: Shutterstock / Valea Prahovei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri