Dupa 25 de ani de activitate, Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, sustine ca nu doreste sa fie cel mai ieftin din Romania. El spune ca numarul turistilor este limitat, insa banii lor nu sunt, in sensul ca oamenii revin si cumpara vacante de mai multe ori pe an.

"Numarul turistilor este limitat. Banii lor nu sunt. Eu nu doresc sa fiu cel mai ieftin din Romania. Sa vanda altii vacante la 1 euro. Nu vrem sa fim cei mai ieftini de pe piata", a declarat Alin Burcea, la conferinta de aniversare a 25 de ani de activitate pe piata de turism cu agentia sa, Paralela 45, care a incheiat 2014 cu o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro.

Totodata, antreprenorul isi doreste o crestere la 45 de milioane de euro pentru acest an. La aniversarea de 25 de ani de existent pe piata de turism, a fost prezent si fostul presedinte de Senat, Mircea Geoana.

"Alin Burcea este pionierul capitalismului romanesc. Turismul nu poti sa-l scoti din ansamblul economiei nationale si din ramura profesionala. V-as ruga sa continuati sa ajutati statul indiferent de cine vine la conducere. Este anormal ca IT-ul si industriile creative sa depaseasca turism la exporturi, in 2014. Oricum, este inceputul unui nou ciclu istoric, strategic si economic", a declarat Mircea Geoana.

Alin Burcea voia sa devina actor, dar a fost sfatuit de tatal sau sa dea la o facultate din care iese cu o meserie si dupa cei 4 ani de studii, daca mai vrea, sa dea si la teatru. "Am avut marea sansa sa lucrez ca receptioner si ospatar", a povestit Burcea. Asa a ajuns sa deschida agentia de turism in 1990. "Am deschis pe 4 aprilie, la ora 10. Eram firma cu numarul 384. Imi aduc aminte ca era coada pentru turism intern: la Mamaia, la Govora", isi aduce aminte proprietarul Paralela 45.

Noi am venit cu o chestie senzationala: le-am oferit clientilor un pahar cu apa.

In urma cu 25 de ani, erau doar agentii de stat, iar cand romanii mergeau la o agentie de stat, agentul statea pe scaun si clientul in picioare, spune acum razand Burcea. "Noi am venit cu o chestie senzationala: le-am oferit clientilor un pahar cu apa si un loc pe scaun. Iar diferenta din noi si o agentie de stat era ca noi puneam spaga pe chitanta", a povestit antreprenorul, care s-a referit la comisionul incasat de agentia sa pentru serviciile oferite.

El a mai spus ca prima destinatie straina inclusa a fost Turcia, urmata de Grecia. In 1996, au inceput charterele, pentru care Alin Burcea trebuia sa ocupe cele 186 de locuri din avion pe saptamana, catre Antalya. "Erau doua variante: varianta A – sa umplem avionul sau varianta B – sa nu umplem avionul. In varianta B inchizi firma", a spus Burcea, din nou razand.

Acum, Paralela 45 are 42 de curse charter si sejururi si 100 de circuite si este prezenta in principalele orase din tara, cu 40 de agentii, dar si in Chisinau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri