KLM este cea mai sigura companie aeriana din Europa si a cincea la nivel mondial in 2014, in timp ce Cathay Pacific Airways din Hong Kong ocupa locul intai intr-un clasament global privind siguranta zborului, intocmit de centrul de evaluare german JACDEC, scrie Mediafax.

In ceea ce priveste operatorii din Europa, compania olandeza KLM este urmata de Lufthansa (Germania), care se plaseaza pe pozitia a 12-a la nivel mondial in 2014, in topul sigurantei zborului.

La nivel mondial, in spatele Cathay Pacific Airways se claseaza companiile Emirates din Emiratele Arabe Unite, EVA Air din Taiwan si Air Canada.

Numarul persoanelor care au murit in urma unor accidente aviatice a crescut de aproape patru ori anul trecut in comparatie cu 2013, cand 251 de oameni au decedat din aceasta cauza, potrivit datelor JACDEC. "Desi transportul aerian ramane cel mai sigur, 2014 reprezinta un an atipic prin comparatie cu anii precedenti, cand numarul de victime a scazut constant", se arata in raportul JACDEC.

Regiunea Asia-Pacific a fost considerata cea mai putin sigura, intrucat aproximativ jumatate dintre decese au survenit in urma unor accidente petrecute in aceasta zona. In schimb, cele mai sigure regiuni au fost America de Nord si Eurasia. Malaysia Airlines, implicata in doua dintre cele mai grave accidente aeriene de anul trecut, a coborat de pe pozitia 34 ocupata in 2013 pe locul 57.

JACDEC analizeaza perfomanta a 60 de companii aeriene mari la nivel international si intocmeste clasamentul sigurantei pe baza unor date ca dimensiunea traficului, numarul de incidente si pierderile totale suferite in ultimii 30 de ani.

Sursa foto: KLM, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri