Hotelul Moneasa din statiunea cu acelasi nume din Arad, care are 94 de camere si este clasificat la trei stele, a fost scos la vanzare cu 5 milioane de euro de catre fostul deputat Nicoara Cret. El a decis ca, la varsta de 69 de ani, sa-si reduca afacerea la o pensiune.

Proprietarul complexului Hotel Moneasa, Nicoara Cret, deputat in perioada 2000-2004, a declarat ca vinde afacerea pentru o suma de aproximativ 5 milioane de euro negociabila. El vrea ca, la varsta de 69 de ani, vrea sa-si reduca activitatea la o pensiune, scrie Mediafax.

Hotelul a fost construit in anii '80 si face parte din cel mai mare complex turistic din statiune, avand si o baza de tratament. Nicoara Cret a cumparat complexul in 2005, in urma procesului de privatizare, platind suma de 1,5 milioane de euro.

"L-am cumparat cu un credit bancar inainte de boom-ul imobiliar, cand se privatizase statiunea, activele fiind vandute pe rand. A devenit o afacere de familie, insa pentru varsta mea e prea mare. Daca as vinde, as face cel mult o pensiune, pentru a avea totusi o activitate”, a spus fostul parlamentar.

Vara era plin, nu faceam fata cererii.

Nicoara Cret spune ca hotelul are un grad mediu de ocupare de 75% pe an. ”Vara este plin, nu facem fata cererii. Cam 75% dintre clientii nostri sunt pensionari care vin cu bilete de tratament. In rest, sunt turisti ai statiunii sau clienti care organizeaza la noi evenimente, de la nunti la banchete”, spune proprietarul.

Cifra de afaceri a complexului este de aproximativ 3 milioane de lei pe an, conform deputatului. "La aceasta cifra de afaceri avem un profit cam de zece la suta, care ne permite si mici investitii. Suntem la zi si cu ratele bancare", spune Nicoara Cret.

Hotelul, cu o amprenta la sol de 1.500 de metri patrati, are patru etaje si 94 de camere de cazare, dar si doua restaurante cu un total de 270 de locuri. Baza de tratament a complexului ocupa 1.300 de metri patrati si are inclusiv puturi proprii de apa termala.

Complexul se vinde cu terenuri aferente de peste 15.000 de metri patrati. Fostul deputat spune ca exista tratative cu trei investitori care doresc sa preia afacerea, unul fiind din strainatate.

”Tratativele dureaza pentru ca piata merge greu. Fiecare dintre cei trei investitori se declara foarte interesati. Statiunea are perspective foarte bune, fiind unul din cele patru locuri din Europa in care concentratia de ioni negativi din aer este peste 1500 de unitati pe centimetru cub, zona fiind foarte buna pentru tratarea bolilor sistemului nervos”, spune omul de afaceri

Statiunea Moneasa are peste o mie de locuri de cazare in hoteluri, pensiuni, vile si o tabara pentru elevi. Statiunea Moneasa este situata la poalele Muntilor Codru-Moma, la 100 de kilometri de municipiul Arad. Apele termale exploatate aici au o temperatura de aproximativ 35 de grade si sunt bicarbonatate, calcice, magnezice si sodice, fiind considerate benefice in tratamentul afectiunilor sistemului nervos central si periferic, sistemului locomotor, in tratarea reumatismului sau a unor afectiuni ginecologice.

Sursa foto: HotelMoneasa.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri